Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вчені створили синтетичні м'язи за допомогою 3D-принтера

Американські вчені створили новий тип синтетичних м'яких м'язів, які можуть бути надруковані на 3D-принтері. Дану інформацію повідомляють західні ЗМІ.

У Колумбійському університеті група дослідників, що працює в Школі інженерії та прикладних наук, виявила, що навантаження на новий синтетичний м'яз можна здійснювати в 1000 разів більше, ніж на власний орган.

При цьому наголошується, що розроблений матеріал не вимагає яких-небудь додаткових пристосувань, зокрема не потрібен зовнішній компресор або обладнання для регуляції тиску. Так, синтетичний м'яз містить матрицю із силіконового каучуку, який наповнений мікробульбашками етанолу. Він приводиться в дію за допомогою заряду найменшої потужності за допомогою тонкого резистивного проводу.

Глава дослідницької групи заявив, що дане відкриття дозволило подолати останню перешкоду для створення роботів, які будуть схожі на людей. До слова, новий матеріал, може створити бота, який буде брати м'який об'єкт і не завдасть йому шкоди. Ця технологія дозволить застосовувати роботів, наприклад, у медичній сфері, або створити новий вид синтетичних м'язів, які зможуть застосувати в протезуванні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь