Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сотні загиблих і тисячі поранених - на Близькому Сході стався землетрус

З кожним випуском новин в країнах Близького Сходу зростає кількість загиблих в результаті нічного землетрусу. За останніми даними, в Ірані загинуло 328 людей.

Як стало відомо, в ніч з неділі на понеділок на кордоні 2-х країн (Іраку і Ірану) стався землетрус. Його магнітуда склала 7,2 (спочатку йшлося про 7,6). Після першого і самого сильного поштовху відбулося ще кілька - магнітудою не більше 4,6. Осередок землетрусу розташовувався на глибині 19 км. Його епіцентром визначено район в 212 км від Багдада. Найбільше постраждав Іран. Там уже виявлено 328 тіл загиблих. В Іраку поки говорять про 6 жертв стихії. Крім того, вже відомо про майже 3000 травмованих і поранених в обох країнах. Тисячі будинків іранців повністю зруйновані, майже 70000 людей втратили свої оселі і потребують хоча б тимчасового притулку. Фахівці стверджують, що стихійне лихо сталося в малонаселеному районі.

Першою на допомогу постраждалим прийшла Туреччина. У зону лиха прибули перші групи рятувальників і медиків, а також кілька бригад фахівців, які займуться розміщенням людей. До відправлення готують також 3000 містких наметів і 1000 теплих ковдр.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь