Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Американський спортсмен-екстремал самотужки перетнув Антарктиду

Спортсмен-екстремал Колін О'Брейді увійшов в історію як перша людина, яка самостійно перетнула Антарктиду. 33-річний американець без сторонньої допомоги подолав приблизно 1500 кілометрів при мінусовій температурі за 54 дня.

Чоловік почав свою подорож на початку листопада. За собою Колін тягнув близько 170 кілограмів харчів і спорядження, які перебували в санях. Кожен свій день спортсмен описував в соціальній мережі Інстаграм. До слова, за сторінкою екстремала спостерігали тисячі користувачів зі всієї земної кулі.

За словами самого О'Брейді, найскладнішими в його житті виявилися останні 32 години подорожі, протягом яких він повинен був зробити марш-кидок, протяжністю близько 130 кілометрів. Екстремал також розповів, що почав захоплюватися альпінізмом після пожежі в 2008 році. Тоді лікарі заявили, що Колін не зможе нормально ходити, але молодий хлопець не тільки видужав, але і став спортсменом.

Варто відзначити, що перетнути континент з найсуворішими погодними умовами мали намір й інші мандрівники, однак вони або сходили зі шляху або гинули. Так, найближче до мети підійшов 55-річний британець Генрі Уорслі, який в 2016 році загинув від виснаження і зневоднення за 50 кілометрів до фінішу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Американський спортсмен-екстремал самотужки перетнув Антарктиду

  1. Марина Поправка

    Молодец, тоже люблю экстремальный отдых)) А еще беру всегда с собой камеру экшн, чтобы все заснять)) Потом привожу домой море красивых видео и снимков) А недавно купила еще стабилизатор https://wazza.com.ua/stabilizatory-dlya-action-kamer/ который помогает без помехов снимать)) Это находка)

Залишити відповідь