Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Молдова скоро отримає нові тепловози "General Electric"

Дюжина новеньких тепловозів "General Electric", призначених для залізниці Молдови, була помічена в Азербайджані.
Побудовані компанією "General Electric" нові тепловози серії "ТЕ33АС" для залізниці Молдови - вже на шляху із заводу, розташованого в Казахстані. Їх сфотографували на території Азербайджану.

Таким чином, тепловози прибудуть в Молдову транзитом через Азербайджан, Грузію і Україну і двома морськими поромними перевезеннями по Каспійському і Чорному морю - в порт Чорноморськ під Одесою.

У Молдові нові тепловози будуть працювати на лінії в сторону Рені і Джурджулешт. Тим більше, що в 2020 році Європейський банк реконструкції і розвитку вже виділив Молдові кредит на модернізацію залізниці в даному напрямку Бендери - Бессарабка - Етулія - ​​Рені - Джурджуленти, що має підняти дозволену швидкість руху з 25 до 60 км/год.

Контракт на поставку даних тепловозів був підписаний 6 листопада 2018 року з обумовленим терміном поставок в 2020 році. Сума контракту склала 45 мільйонів доларів або приблизно по 3,75 мільйона доларів за один тепловоз. У тендері брали участь дві американські компанії - "General Electric" і "Progress Rail", яка виробляє тепловози під маркою EMD.

Це - перші нові локомотиви, які надійдуть на залізницю Молдови з моменту отримання незалежності в 1991 році. Весь локомотивний парк в Молдові зараз складається з трьох секцій магістральних тепловозів 2ТЕ10Л, і 24 секцій тепловозів 2ТЕ10М (працюють в 2 або 3 секції в одному локомотиві), а також 32 маневрових тепловозів ЧМЕ3. Є ще кілька десятків секцій магістральних тепловозів 2ТЕ10 та маневрові тепловози в несправному стані або на базах запасу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь