Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Аварія в метро Роттердама: поїзд вилетів на скульптуру

У метро Роттердама сталася аварія, яка могла закінчитися загибеллю пасажирів. А фото аварії, коли поїзд метро "вилетів" на скульптуру кита - облетіли в буквальному сенсі весь світ. На останній станції метрополітену біля Спейкеніссе (передмістя Роттердама) поїзд не загальмував вчасно і вилетів за огорожу.

В цей час метрополітен проводив профілактику гальмування поїздів при сильному вітрі, і всередині складу не було нікого, крім машиніста. Життя чоловікові врятувала пластикова скульптура у вигляді хвоста кита, на яку приземлився поїзд.

Склад "вилетів" першим вагоном зчленованого поїзда з тупикової станції, розташованої на естакаді над водою. При цьому ходові візки першого вагона залишилися на рейках, зупинені конструкцією тупика - тому "вилетів" тільки кузов вагона, який має вагу близько 10-15 тонн.

Відразу після події поліція та адміністрація метрополітену почали з'ясовувати причину аварії. Сам машиніст не постраждав.

Потім проводилася ціла спецоперація по зняттю вагона зі скульптури. За допомогою двох потужних автокранів перший вагон підняли зі скульптури, але не змогли відчепити від решти поїзда. Система автозчеплення і вузлів зчленування, що з'єднує вагони між собою, виявилися занадто міцною і, швидше за все, їх ще й якимось чином заклинило. Розчепити вагони не змогли навіть після того, як вузол зчленування частково розпиляли. У підсумку, аварійний вагон взялися "розгойдувати" на автокранах і, фактично, "відламали" від решти поїзда.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.