Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

США недостатньо захищають Прибалтику, щоб не дратувати Росію

Латвійські журналісти розмірковують на тему "ймовірного вторгнення Росії". Аналіз, проведений Незалежною ранкової газетою Латвії, говорить про те, що Москва не зможе легко і безболісно провести "бліцкриг із захопленням Балтії". Проте необхідність в істотному зміцненні обороноздатності прибалтійських країн існує. Очікується, що влітку 2016 року на саміті у Варшаві НАТО прийме рішення про розміщенні семи армійських бригад у регіоні.

У Латвії очікують, що НАТО на літньому саміті у Варшаві прийме рішення про введення додаткових семи армійських бригад в Прибалтиці. При цьому наголошується, що три з них будуть оснащені важкими танками, авіаційною та артилерійською підтримкою. При цьому латвійські журналісти впевнені в тому, що присутність американських солдатів в регіоні стане гарантом їх спокою.

Американський експерт раніше заявляв про те, що Латвія є найслабшою ланкою в обороні прибалтійських країн. Збройні сили країни, через те, що політики довгий час не звертали увагу на оборонну сферу, до даного часу не мають навіть свого екіпірування та озброєння. При цьому він підкреслив, що надати допомогу союзники швидко не зможуть, так як в Калінінграді розміщені ЗРК С-400. Зі свого боку, Сполучені Штати "не хотіли дратувати Росію, тому не в повній мірі врахували інтереси безпеки прибалтійських країн і не поставляли необхідну зброю в цей регіон".



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь