Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Лікування мінеральною водою

У сучасних магазинах представлена величезна різноманітність бутильованої води. Але при покупці потрібно бути дуже уважним, звертати увагу це лікувальний продукт або просто напій. Безконтрольне вживання мінеральної води може бути дуже шкідливим для організму.

Вся мінеральна вода ділиться на столову, лікувальну та лікувално-столову. Лікувальна вода насичена мінералами (до 10 грам на 1 літр). Чим вищий вміст солей, тим сильніше буде вплив на організм. Лікувальну воду використовують для лікування або профілактики різних хвороб. Подібний продукт не рекомендується вживати без призначення лікаря.

Мінералізація 1-10 грам на літр вказує на лікувально-столовий тип. Такі води мають й столові, й лікувальні якості.

Якщо у води мінералізація менше 1 грама на літр, то це звичайна питна вода. Її можна вживати щодня, в будь-яких кількостях. Не потрібні призначення та рекомендації лікаря.

Лікувальна вода

Успішне лікування водою включає в себе 2 основні принципи: врахування особливостей організму та правильна методика споживання.

Мінералка зможе допомогти при самих різних захворюваннях: гастрит, панкреатит, хронічний холецистит, коліт, сечокам'яна хвороба, анемія та інші захворювання.

Важливо знати кілька нюансів:

  1. Специфічний вплив обумовлюється хімічним складом. Наприклад, хлоридні води підвищують кислотність шлункового соку та підсилюють його секрецію. Сульфідні — навпаки. Гідрокарбонатні можуть зменшити спазми кишечника. При анемії призначають продукт збагачений залізом, а при неврозі — з бромом. Кожен тип є особливим, це потрібно обов'язково враховувати.
  2. Величезне значення має температура води. При захворюваннях жовчного міхура категорічно протипоказана холодна мінералка, вона буде збільшувати секрецію. Гаряча вода корисна при гастритах з високою секрецією, жовчнокам'яній або виразковій хворобі. Часто призначають теплу воду (30-40 градусів).
  3. Курс лікування триває місяць, через 2-3 місяці слід повторити. Приймають мінералку 3-4 рази на день.
  4. Прийом в різний час надає різного впливу. Краще порадитися з лікарем з цього питання.
  5. Краще вибирати продукт без газу. Газ сильно дратує шлунок, часто провокуючи біль.

Застосовувати лікувальну воду потрібно обережно, щоб не нашкодити організму. Існують певні протипоказання, тому потрібно завжди консультуватися з лікарем. Він порекомендує оптимальний план лікування, який принесе максимум користі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь