Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні причини поломки електроплит

Практично кожен атрибут кухонного простору має для людини особливу цінність. Але, електрична плита все ж займає лідируючі позиції. Адже тільки з її допомогою можна приготувати улюблені страви і задовольнити потребу всіх членів сім'ї в їжі. З кожним роком ринок поповнюють все нові електричні плити з новими функціональними можливостями. При цьому механізм їх експлуатування залишається незмінним, як і помилки, яких припускаються людьми при використанні цього виду техніки. Саме допущення помилок і стає причиною появи збоїв в роботі плити.

Поширені неполадки у функціонуванні

Перегорання електронагрівального елемента - неполадка №1, виникнення якої досить поширене. І причина цього - недотримання елементарних правил експлуатування. При цьому багато людей часто виключають ймовірність виникнення проблеми через недотримання правил. Оскільки переконані, що дотримувалися всіх правил, дбайливо ставляться до плити. Але насправді їх ставлення до плити має масу недоліків. Використання посуду з нерівним дном, дном з меншим діаметром, ніж елемент, що нагріває. Ставлячи такий посуд на конфорку, людина автоматично активує процес зниження ефективності роботи плити. В таких умовах тепло нагрівального елементу спрямовується не на нагрів посуду, а на повітря. Великих масштабів набирає проблема при включенні плити без установки посуду. Крім того, в такій ситуації виникає ще і додатковий негативний ефект - нераціональне використання електрики. Якщо вас цікавить професійний ремонт електроплит, то рекомендуємо відвідати сайт 228-16-97.kiev.ua вже зараз.

Отже, при експлуатуванні електричної плити дуже важливо використовувати посуд з рівним дном, діаметр якого відповідає діаметру нагрівального елементу. Якщо ж про це правило стало відомо після виникнення неполадки №1, тоді потрібно оперативно звернутися за допомогою до професіонала. Самостійне усунення неполадки може привести до додаткових витрат. Тільки досвідченому майстрові, який володіє необхідним комплектом інструментів, досвідом, під силу усунути несправність.

Поганий контакт між вивідним штифтом і прикріпленим до нього кінцем нагрівального елементу - неполадка №2. Її виникнення обумовлено частою установкою на електроконфорки важких предметів на тривалий період. Коротке замикання між корпусом і нагрівальним елементом також може виникнути з цієї причини. Привести до цих неполадок частково може і нагрівання посуду з нерівним дном.

Відсутність електроживлення через несправність шнура з вилкою - неполадка №3. З цією неполадкою стикаються багато людей, оскільки швидке витягування вилки з розетки шляхом контакту зі шнуром - часте явище. А цього робити не можна, оскільки це призводить до порушення подачі живлення по дроту. Доцільно братися виключно за колодку вилки.

Таким чином, незнання правил експлуатування електроплити, поспішне проведення операцій - головні причини виходу з ладу головного атрибута кухонного простору. З цієї причини необхідно переглянути своє ставлення до плити, оскільки її цінність велика. Крім того, вартість нового продукту вимагає істотних витрат, що не завжди доступно. Якщо ж несправність виникла, слід звернутися до майстра. Такий варіант вирішення проблеми більш надійний, економний. Адже самостійний ремонт часто закінчується повним виходом з ладу приладу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь