Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати люстру в спальню

Вибираючи цей елемент інтер'єру дуже важливо врахувати, в який інтер'єр вона буде вписана. Ось основні стильові рішення:

  1. Класичний (бароко, рококо, англійська) - тут буде доречна та, яка виконана з зістареного металу, прикрашена кришталевими елементами, з невеликими плафонами з витонченою, але в той же час простою формою. Масивність обумовлена ​​виключно висотою стель і габаритами самої кімнати.
  2. Модерн - сюди підійдуть вироби з великою кількістю елементів, виконаних у вигляді листочків, квітів, бутонів, метеликів та іншого. Допускаються різні відтінки, від класичних молочних, до ніжних пастельних і яскравих.
  3. Хай-тек - щоб підкреслити ультрасучасний дизайн, варто вибрати відповідні матеріали і форму люстри. Пластик, скло, полірований метал втілений в прості геометричні форми або незвичайні конструкції - кращий вибір в цьому випадку.
  4. Мінімалізм - тут можна використовувати будь-які матеріали в конструкції люстри - від кришталю, до пластика. Але головне, що форма повинна бути максимально простою. Підійдуть кулі, прямокутники, квадрати, рамкові конструкції.
  5. Прованс, кантрі, сільський - всі ці стильові рішення допускають люстри з нальотом простоти. Вони можуть бути керамічними або виконаними у вигляді канделябрів або свічників. Допускаються оригінальні рішення, як, наприклад, зроблені з рогів оленя. Прекрасно виглядають і ті, у яких присутня обробка з дерева - причому чим грубіше фактура, тим краще.
  6. Шеббі-шик - найкращий варіант - це тканинний абажур, прикрашений бахромою, тасьмою або мереживом різноманітних колірних відтінків.
  7. Лофт - цей сучасний урбаністичний стиль, прекрасно поєднує в собі щось від промисловості і космічних форм. Для того щоб підкреслити його «всеїдність» варто доповнити його кришталевої масивної люстрою. Різноманітність фактур, змішаних в одному інтер'єрі - прекрасний варіант для приміщень в стилі лофт.

Рекомендації експертів щодо вибору люстр в спальню

Вибираючи підвісний освітлювальний прилад потрібно врахувати розмір приміщення і спосіб її кріплення. Якщо вона занадто масивна, то приміщення повинно бути великим, і навпаки. Іншими словами, габарити світильника повинні кидатися в очі при вході в кімнату, але не домінувати в ній, щоб не заглушити інші елементи кімнати.

Але також важливо співвіднести габарити люстри з розмірами ліжка. Чим масивніше остання - тим більше повинна бути люстра.Важна і висота - адже потрібно уникнути ситуації, коли за світильник можна буде зачепитися помахом руки.

Заключення
Незважаючи на те, що вибираючи люстру слід дотримуватися такої великої кількості рад, все ж залишається досить велике поле для маневрів. Власник інтер'єру може проявити всю фантазію, вибираючи освітлювальний прилад в приміщення, призначене для сну. І головне - це пам'ятати, що вона повинна задовольняти самого господаря помешкання, а не бути відображенням модних тенденцій в дизайні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь