Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати ламінат для квартири. Критерії вибору

При створенні підлогових покриттів більшість споживачів віддають перевагу ламінату, завдяки його високим якісним властивостям, естетичних характеристик і поєднанню високої якості і доступної вартості. Ламіноване покриття має ряд незаперечних переваг у порівнянні з іншими видами матеріалів, які застосовують для покриття підлог, але щоб покриття прослужило як можна довше, необхідно знати, як правильно вибрати ламінат для квартири і на які параметри потрібно звернути увагу перед його придбанням?

Що таке ламінат?

Структура ламінованого підлогового покриття складається з наступних шарів:

  1. Несучої основи, виготовленої з водонепроникної плити ДВП або ДСП, обидві сторони якої просякнуті смолами.
  2. Особової, зовнішньої поверхні, на яку нанесено декоративне зображення або малюнок, що імітують натуральний зріз різних порід деревини. Для більшої стійкості до різних видів ушкоджень на лицьову поверхню наносять захисний шар акрилової або меламіновою смоли.

Ламіноване покриття може мати різну товщину і саме від цього параметра залежать якісні характеристики і експлуатаційний термін даного виду підлогового покриття. Придбати якісний ламінат в Дніпрі можна за посиланням.

Класифікують ламінат і по класах використання (21, 22, 23, 31, 32, 33, 34). Найбільш «уразливими» класами прийнято вважати 21-23. Таке покриття має низький рівень зносостійкості, невелику товщину, тому його краще використовувати в приміщеннях з мінімальними навантаженнями і дуже дбайливо використовувати його в процесі експлуатації. Термін експлуатації таких покриттів складає від 3 до 5 років.

Клас 31 застосовують для укладання підлоги в комерційних приміщеннях або кімнатах з невисоким рівнем навантаження, наприклад, в спальній або дитячої. Цей вид покриття відрізняється більшим ступенем зносостійкості, в порівнянні зі звичайними побутовими ламінатом.

Ламінат класу 32 витримує середні навантаження, тому його можна використовувати при облаштуванні підлогових покриттів в офісних центрах або житлових кімнатах, незалежно від їх функціонального призначення. Експлуатаційний термін покриття становить 5-6 років при правильному укладанні і догляді.

Ламіновані покриття класу 33 і 34 здатні витримувати максимальні навантаження, мають тривалий експлуатаційний ресурс (від 10 до 25 років), зберігаючи при цьому свій первинний зовнішній вигляд, тому їх рекомендується застосовувати в приміщеннях з високим ступенем прохідності і навантаженнями - в коридорах офісних, адміністративних і інших громадських задній, в холах, прихожих.

Основні характеристики ламінату

До переваг даного виду підлогового покриття можна віднести:

  1. Простоту монтажу і догляду. Укласти ламінат можна самостійно, не вдаючись до послуг фахівців, при цьому головне визначиться з типом з'єднання панелей. Відмінні естетичні якості. Існує безліч різних варіантів покриття, тому завжди можна підібрати ламінат, виходячи із загальної концепції інтер'єру приміщень.
  2. Високий рівень зносостійкості, стійкість до хімічних речовин, механічних пошкоджень, вологи. Ці параметри залежить від класу і товщини ламінованого покриття.
  3. Універсальність. Ламіноване покриття можна укладати в будь-яких приміщеннях, незалежно від їх функціонального призначення.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь