Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як надрукувати наклейки і етикетки для своєї продукції?

Виготовлення кольорових етикеток - один з найбільш затребуваних напрямів в сучасній поліграфії. Це не дивно, з огляду на кількість товарів, які щомиті виробляються на промислових підприємствах різного масштабу. І практично кожен виріб має мати свою етикетку, а іноді і рекламну наклейку.

До речі, наклейки бувають не тільки рекламними. Наприклад, часто використовуються спеціальні або інформаційні наклейки. Якщо ви озирнетеся навколо, то, напевно, помітите хоча б одну з них. Так, типовою інформаційною наклейкою є список характеристик ноутбука, вона клеїться поруч із клавіатурою. Крім того бувають автомобільні, декоративні та сувенірні наклейки. Друк наклейок будь-якого з цих видів ви можете замовити на сайті http://www.plot.kiev.ua/page/nakleyki/.

Існує 3 основні технології виготовлення наклейок:

  • Повнокольоровий друк - коли на плівку наноситься кольорове зображення;
  • Аплікація - спеціальне друковане обладнання робить прорізи в кольоровій плівці по заданому макету;
  • Контурний друк - синтез вищеописаних технологій, коли відбувається вирізка кольорового зображення з листа.

Не варто плутати наклейки або стікери з етикетками, які сам клеяться. У них дійсно схожі методи виготовлення, але різне кінцеве призначення. І, якщо вже мова зайшла про методи друку етикеток і наклейок, розповімо про них докладніше:

  • Офсетний друк - найпоширеніший на сьогодні метод, коли необхідно надрукувати великий наклад кольорових зображень. Популярність придбав за рахунок високої швидкості і якості друку.
  • Шовкотрафаретний друк - раціонально використовувати його можна тільки у випадках невеликих тиражів і мінімального кількість квітів на стікерах і етикету (до трьох), в іншому випадку сильно страждає якість;
  • Друк на оргтехніці - сучасні матеріали дозволяють друкувати наклейки і етикетки і на звичайному офісному обладнанні, проте такий спосіб придатний лише у випадку дрібних партіях товару, а для великих тиражів вигідніше офсетний друк;
  • Флексодрук - замість жорстких друкованих пластин використовуються гнучкі форми і фарби низької в'язкості, це дозволяє друкувати практично на будь-якому матеріалі і може застосовуватися для виготовлення етикеток і наклейок складних форм.

Друк на вініловій плівці - відмінний спосіб для розміщення наклейок на автомобілях або вітринах магазинів. Для його реалізації потрібен широкоформатний принтер і спеціальне ріжуче спорядження.

Таким чином, технологій і методів друку етикеток і наклейок сьогодні досить багато.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь