Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Загід Краснов: «Здоров'я - не товар! Ми повинні повернути людям якісну медицину»

Сьогодні доступність і якість медичного обслуговування в Україні залишаються на низькому рівні. Для того, щоб докорінно змінити ситуацію, потрібно кардинально змінити державний підхід до проблеми.

Люди повинні мати можливість отримувати безкоштовну медичну допомогу в необхідному обсязі, а лікарі повинні отримувати гідну зарплату, а не працювати за копійки. Про це заявив кандидат в депутати по 27-му виборчому округу Загід Краснов.

«Сьогодні фінансування медицини в Україні менше 4% ВВП. За методикою Всесвітньої організації охорони здоров'я це означає, що медицини в нашій країні немає. В таких умовах рятувати життя і здоров'я людей - це справжня самовідданість, - сказав Загід Краснов на зустрічі з медичними працівниками Дніпра. - Здоров'я - це не товар! Це національне надбання, яке потрібно берегти і примножувати. Ми повинні повернути людям якісну і доступну медицину. Створити нормальні умови праці для всіх працівників галузі, забезпечити їм гідну оплату. Я буду вирішувати ці питання на державному рівні».

Дійсно, згідно з нормативами ВООЗ, при рівні фінансування медицини менше 5%, можна говорити про її відсутність. За словами Краснова, в Україні є всі необхідні ресурси для того, щоб підняти медицину на якісно новий рівень. При цьому, коли влада говорить, що на реалізацію реформ немає грошей, це означає небажання вирішувати питання по суті. Досить сказати, що за останній час українці забрали з банків 9 мільярдів доларів валютних вкладів. Це в два рази більше, ніж Україна отримала від МВФ, Європейського союзу і Світового банку разом узятих.

При цьому влада нарікає, що на руках у населення зберігається понад 60-ть мільярдів доларів. Це майже в півтора рази більше, ніж зайшло в Україну іноземних інвестицій за всі роки незалежності. Але люди не довіряють владі, тому не несуть гроші в банки, а внутрішні інвестиції могли б істотно допомогти економіці України. Кандидат переконаний, що довіра до влади і парламенту повернеться тільки тоді, коли у Верховній Раді будуть сильні і незалежні депутати, які будуть відстоювати інтереси людей, а не олігархів або політичних партій, за чиї гроші вони пройшли в парламент.

Як відомо, Загід Геннадійович йде на вибори самовисуванцем і самостійно фінансує свою виборчу кампанію.

Варто відзначити, що головним досягненням діяльності Краснова стали муніципальні надбавки не лише для лікарів, а й вчителів, а також інших працівників бюджетної сфери. Саме він був автором проекту рішення, який був прийнятий депутатами на сесії міськради. Ці надбавки складають 40% від окладу - від 650 грн. і вище щомісяця. І це яскравий приклад того, як можна навіть на місцевому рівні надавати реальну допомогу людям.

Будучи представленим в парламенті, Загід Краснов має намір добиватися ухвалення подібних програм для пенсіонерів, студентів і т.д., а також ініціювати закони, які дозволять вирішити проблему робочих місць, підвищення рівня оплати праці та створення нових робочих місць.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь