Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Топ-10 найбільш високооплачуваних професій

На сторінках Forbes періодично публікується інформація, що озвучує найбільш високооплачувані професії в світі. Пропонуємо дізнатися, які ж це професії і хто очолює список. Однак, перш за все, потрібно уточнити, що дана інформація відноситься до розвинених країн Європи і США.

Звичайно, работа в Киеве не така високооплачувана, проте в порівнянні з регіонами ситуація в столиці досить хороша.

10-е місце. Технічний керівник. Сьогодні попит на фахівців в даній сфері зростає щодня, а все тому, що постійно з'являються нові технології. Середньорічна заробітна плата технічних керівників становить 140 000 доларів. Навчатися потрібно від 6 до 7 років. В обов'язки входить координація, планування, проектування, розробка нових проектів.

9-е місце. Головний виконавчий директор, зарплата якого трохи вище технічного керівника. Оскільки він є головною посадовою особою компанії, на нього покладається величезна кількість обов'язків і відповідальності. Він обирається акціонерами як очолює особа ради директорів. Заробляє щорічно 141 000 доларів.

8-е місце. Психіатр. Потрібно сказати, що затребувані професії, що знаходяться в списку, - це більшість вузьких фахівців в області медицини. Заробітки психіатра трохи перевищують 151 000 доларів США на рік.

7-е місце. Ортодонт. Вже з дитинства і до глибокої старості люди потребують його послуг, а останні ніколи не були дешевими. Отримує 153 000 доларів щорічно.

6-е місце. Протезист зубів. Точно так же, як і ортодонт, затребуваний і актуальний. Професійний протезист може «встановити» зубів на 156 000 доларів США на рік.

5-е місце. Терапевт. Заробляючи в країнах Європи і Америки трохи більше за протезиста, терапевт впевнено займає центральну позицію списку.

4-е місце. Щелепно-лицьовий хірург. 169 000 - ось приблизна сума, яку може отримати за рік лікар даної категорії.

3-е місце. Акушер-гінеколог. Ці лікарі дарують життя новим людям в розмірі на 174 000.

2-е місце. Анестезіолог. Є країни, де анестезіологи заробляють навіть більше ніж ті, хто знаходиться на першій позиції ТОП-10.

1-е місце. Отже, найбільш високооплачувана професія - хірург. Достойно і виправдано очолюючи список, хірург заробляє ні багато ні мало 181 000 доларів США на рік. Щоб стати ним, вчитися потрібно від 10 до 15 років. Проведення складних операцій (наприклад, на серці і мозку) оплачується вище, однак навіть прості на перший погляд втручання вимагають довгих років навчання і практики.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь