Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати газовий котел для будинку

До вибору газового котла для будинку або квартири потрібно поставитися дуже відповідально. Від правильного вибору газового котла залежить, чи буде комфортно вам знаходитися в приміщенні, чи зможете ви в будь-який час доби мати гарячу воду. Сума щомісячної оплати за використаний газ безпосередньо залежить від економічності і правильно підібраною потужності котла.

Одним з варіантів вашого придбання може бути газовий котел Vailant. Німецька якість і надійність цих котлів давно завоювали популярність цього бренду на ринку теплотехніки.

Багатство вибору

Моделей і різновидів газових котлів дуже багато. Давайте розбиратися в їх особливості.

Газовые котлы можуть бути:

  1. одноконтурними. Зупинити свій вибір на такому котлі варто в разі, якщо вас цікавить тільки опалення приміщення.
  2. двоконтурними. Даний вид котлів допоможе вам забезпечити будинок або квартиру не тільки теплом, але і гарячою водою.

Двоконтурні котли бувають:

  1. З бітермічним теплообмінником, який гріє воду і для системи опалення, і для гарячого водопостачання.
  2. З роздільними теплообмінниками.

Розміщення котла - на стіні або на підлозі

Якщо ви вибираєте газовий котел для квартири або невеликого будинку, зупиніть свій вибір на настінному варіанті двоконтурного котла. За розмірами він порівнянний зі звичайним кухонним шафою. Ціна такого котла досить демократична. Бойлер в такому випадку вам не буде потрібно.

Якщо ви хочете мати можливість одночасно мити посуд на кухні і не заважати при цьому приймати душ комусь з домочадців, то вам необхідно розглядати варіант газового котла з бойлером. Бойлер обов'язковий також в разі, якщо ви власник великого будинку і ванних кімнат в будинку кілька.

Як котел, так і бойлер може кріпитися на стіну або розташовуватися на підлозі. Настінним може бути бойлер ємністю менше 100 літрів. Для більш містких агрегатів розміщення може бути тільки підлоговим.

Для розрахунку необхідного обсягу бойлера потрібно знати кількість членів вашої родини, їхні потреби в гарячій воді і потужність газового котла. Бойлер певної ємності розрахований на конкретну потужність котла. Обов'язково враховуйте ці параметри при покупці.

Не забудьте також про сервісне обслуговування та можливості безпроблемного придбання запасних частин при необхідності. Адже в разі виходу з ладу котла в зимовий період ремонт повинен здійснюватися в дуже короткі терміни. Тому, роблячи вибір, орієнтуйтеся не тільки на ціну, але і на репутацію виробника.

Не забувайте також про обов'язкову чищенні газового котла перед початком нового опалювального сезону....



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Як вибрати газовий котел для будинку

  1. Vadim

    Недавно открыл для себя прелесть конвекторов 🙂 Конвекторы это такие источники тепла,которые могут использоваться в качестве основного или так же дополнительного к центральному отоплению .
    Мы изменили планировку квартиры и так вышло, что в одной комнате появились проблемы с батареей и там было постоянно жутко холодно 🙁
    Теперь я очень доволен приобретением: быстро нагревается, практически сразу начинает обогревать помещение, удобность монтажа, долговечность (
    https://artvk.com.ua/
    ) Порадовала и цена на конвекторы и их качество!
    Это моя личная бытовая хитрость, так как раньше и не задумывался о существовании таких приспособлений 😕
    Зато теперь у доченьки в комнате теплее всех! 😎
    P.S. котлы и радиаторы отопления тоже у них есть

Залишити відповідь