Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Моніторинг соцмереж: а воно нам треба?

Моніторинг співтовариств в соцмережах - справа корисна. Однак згідно з даними опитування, лише 52% компаній роблять це регулярно. 22% респондентів планують зайнятися моніторингом соцсреди вже в наступному році, а 38% опитаних компаній думають відкласти це ще на пару років.

Причина моніторингу соцмереж як і раніше залишається незмінною - компанії хочуть знати, як грамотно здійснювати пряму взаємодію з поточними та майбутніми клієнтами.

Як метрик, які компанії використовують для моніторингу, найчастіше називаються:

  1. - Рівень задоволеності користувачів / клієнтів (даний показник виводиться шляхом опитувань) - 26,8%;
  2. - Всі згадки, які так чи інакше пов'язані з брендом (23,7%);
  3. - Сприйняття бренду користувачами (21%);
  4. - Успішність рекламної кампанії (18,1%).

Лише чверть компаній, які активно моніторять соцмережі, використовують потім отримані дані на практиці - тобто в 2 рази менше, тих хто відстежує.

До речі, окрім соцмереж, можливий також контроль Skype та інших програм для комунікацій. Це дозволяє запобігти витоку корпоративних даних, саме тому крупні компанії, які дбають про інформаційну безпеку  свого бізнесу все частіше впроваджують відповідний контроль.

Як бачимо, процес моніторингу соцмереж цікавий більшості компаній. Але поводитися активно на даному терені товариші не хочуть. Можливо, їм бракує інструментарію, а може, розуміння, для чого весь цей процес ведеться. У будь-якому випадку, відкладати моніторинг на потім не варто: соцмережі розвиваються надто активно, і користувачі з кожним днем ​​все вільніше висловлюють свою точку зору з тих чи інших питань. Соцсреда - ідеальний майданчик для зміцнення своєї репутації, налагодження зв'язків і згладжування конфліктів. І не тіште себе думкою, що починати ніколи не пізно. Коли ваша репутація в соціальних мережах буде розтоптана, а ви будете останніми, хто про це дізнається, не факт, що моніторинг соцмереж зможе вам допомогти.

Сподіваємося,  цієї статті ви почерпнули для себе щось нове.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь