Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги оренди нерухомості

Хто хоч раз їхав жити на тривалий час в інше місто, замислювався про оренду квартири, ну, або хоча б кімнати. І, здавалося б, що може бути ще простіше, ніж подзвонити посереднику вибрати відповідну житлоплощу? Ось тут, якраз і виникає проблема. Ріелтор дійсно може запропонувати вам ряд варіантів, але чи будуть вони відповідати вашим потребам. Особливо це завдання важливо для тих, хто приїхав в інше місто, особливо не знає місцевості і у нього в запасі не так вже й багато вільного часу.

Завдяки всесвітньо відомої павутині Інтернет, всі труднощі і коливання в цю сторону можуть відпасти самі собою. Сьогодні існує незліченну кількість сайтів і порталів, де ви можете на власні очі побачити всі деталі будь-які площі на фотографіях, побачити в якому районі знаходиться квартира на мапі, а також зв'язатися з орендодавцем, контактні дані якого також вказані на сайті. Крім цього ви можете детально вивчити ринок нерухомості і вартість житла.

Якщо ж ви хочете зняти квартиру без оплати комісійних ріелтору, тоді вам краще розглянути варіант житлової нерухомості в оренду без посередників. Це в два рази заощадить ваш бюджет і дозволить підібрати ідеальну для вас площу. При цьому потрібно бути вкрай уважним при укладанні договору з власником квартири, особливо, якщо ви новачок. У документі повинні враховуватися всі нюанси і непередбачені обставини. Наприклад, при достроковому розірванні договору, необхідно прописати всі варіанти. Адже господар житла може без особливих причин попросити вас виїхати з квартири, а ви можете не встигнути знайти собі інше житло. Тому термін виїзду необхідно вказати в контракті, як і те, що власник повинен заздалегідь попередити вас про своє рішення.

У разі аренды недвижимости багато власників одноразово беруть з орендаря заставу, сумірну з вартістю оренди житлового приміщення. По завершенню договору дана сума грошей повертається вам повністю або частково, у разі псування майна. Буває і так, що власники квартир розглядають цей депозит, як плату за останній місяць проживання. У такому випадку всі ці тонкощі необхідно також вписувати в договір, щоб потім не залишитися «з носом».

Зовсім інша справа, коли людина розглядає варіант знімання муніципальних приміщень в оренду, як площа під офіс. Сьогодні орендувати її можна тільки за рахунок аукціонних торгів, які проводяться районним муніципалітетом. Ця постанова погоджена законом і зобов'язує вас надати ряд документів: заяву в адміністрацію і паспорт. Уже після того, як ви виграєте торги, вам необхідно буде відразу ж оплатити квитанцію за право оренди і скласти договір.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь