Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги приватного сімейного психолога

У певний момент життя людина або подружня пара вирішують, що їм необхідна порада психолога. І тоді виникає питання, куди звернутися: в центр надання психологічної допомоги або ж до приватного психолога?

Зрозуміло, у кожного з цих варіантів є як індивідуальні плюси, так і мінуси. Психологічні центри, як правило, пропонують широкий спектр послуг, розраховуючи на цілим штатом висококваліфікованих і перевірених фахівців. У той же час приватні психологи зазвичай ведуть прийом в особистих кабінетах, а іноді навіть у себе вдома або виїжджають за місцем проживання клієнта. Гідність тут полягає у відсутності формальної обстановки, відповідно і психологічна атмосфера сеансу буде більш комфортною і привабливою до відвертості. І таким чином приватний психолог сімейних відносин може розраховувати на більш високий рівень розкріпачення і довіри з боку клієнта.

Ще однією перевагою, яким володіє приватний сімейний психолог, є можливість скласти індивідуальний графік консультацій, який буде однаково зручний обом сторонам. З огляду на, що вартість відвідувань приватного фахівця вище, ніж послуги співробітників центрів психологічної допомоги, закономірно очікувати з його боку більш чуйного уваги до потреб і побажань клієнта.

Крім цього, приватний психолог з сімейних проблем має більше можливостей глибоко вникнути в суть порушеного питання, детально розібратися в ситуації і відповідно підібрати індивідуальні методи її вирішення. Зазвичай психологи центрів розташовують меншою кількістю часу через більшого числа клієнтів, відповідно робота з приватним психологом носитиме більш поглиблений характер. В окремих випадках, коли мова йде про дуже інтимні проблеми, приватний психолог-сексолог для багатьох краще, ніж відвідування багатолюдного психологічного центру і походи по кабінетах казенного типу.

Батьки дітей, що мають будь-які особливості розвитку, теж вважають за краще уникати публічних місць, особливо якщо їхні малюки бояться великого скупчення людей і кабінетів, нагадують лікарняну палату. І якщо, наприклад, проблема полягає в мовних відхиленнях, то до такої сім'ї може виїхати психолог дефектолог додому.

Очевидно, що в ряді обставин домашній психолог має ряд незаперечних переваг перед центрами психологічної допомоги та державними кабінетами, детальніше можете дізнатися по ссылке.

Іншим варіантом домашнього консультанта може стати віртуальна послуга психолог онлайн, але якщо є потреба в особистому спілкуванні з фахівцем, то приватний психолог - це ідеальний у всіх відношеннях варіант.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь