Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати посуд: 5 простих правил

Кожна господиня при виборі посуду замислюється про те, чи не зашкодить їжа, приготована в цьому посуді, здоров'ю її сім'ї, наскільки обрана посуд довговічна, чи не втратить вона привабливий зовнішній вигляд вже після декількох приготувань і ще про багато-багато інших аспектів використання посуду. Таким чином, вибір якісної посуду це дуже непроста справа, що вимагає серйозного підходу.

Перш за все, при виборі кухонного посуду слід звернути особливу увагу на товщину металу, з якого виготовлені сковороди і каструлі. При нагріванні або охолодженні вироби з тонкого металу можуть значно деформуватися. Така деформована посуд як би «танцює» на плиті, тому готувати в ній не дуже зручно. Вибирайте вироби, які мають стінки завтовшки не менше 2 мм. Ручки посуду можуть бути як приклепаними, так і прикріпленими. Перевагу варто віддати цільним привареним ручкам, вони набагато практичніше, тому що приклепані можуть відірватися в самий невідповідний момент. Також ручки можуть бути пластикові. Не рекомендується використання посуду з такими ручками на газових плитах через те, що пластик може розплавитися і почати виділяти їдкий неприємний запах. Втім, пластикові ручки цілком прийнятні для електричних плит.

До речі, в інтернет-магазині http://top-posuda.com ви можете придбати якісний та довговічний посуд за привабливими цінами.

Вибираючи посуд з тефлоновим покриттям, не економте. Чим дорожче посуд, тим з більш якісних матеріалів вона зроблена. Це стосується в першу чергу фарби, якою тефлоновий посуд покрита зовні. Якість фарби безпосередньо залежить від вартості виробу. Дешева фарба швидко потьмяніє і вигорить, особливо на газовій плиті. Для такого посуду не можна використовувати металеві лопатки, які залишають на її покритті подряпини, значно скорочуючи термін служби виробу. Але плюси посуду з тефлоновим покриттям в тому, що їжа в ній практично не пригорає.

Особливу увагу необхідно звертати на матеріал, з якого виготовлений посуд. Найбільшою популярністю в даний час користується посуд з нержавіючої сталі. Вона абсолютно безпечна і не виділяє шкідливих речовин при приготуванні в ній їжі. Але між тим в її сплаві міститься такий алергенний компонент, як нікель, який здатний викликати алергічні реакції. Алюмінієвий посуд вже не так затребувана, як за радянських часів, але пара каструль з алюмінію може стати в нагоді на кухні будь-якої господині, так як в ній зручно готувати молочні страви, вони не пригорять. Але потрібно пам'ятати про те, що зберігати приготовлену їжу в такому посуді не можна, тому що навіть найслабші кислоти продуктів руйнують алюміній і шкідливі речовини переходять в їжу.

Для повсякденного приготування їжі відмінним варіантом є емальований посуд. Вона рівномірно прогрівається і довговічна. Єдиний її мінус - це крихкість емалевого покриття, яке може легко сколюватися. Найзручніше гасити продукти в чавунному посуді, так як їжа в ній практично не пригорає. Дуже якісної, але дорогою вважається керамічний посуд або жаростійкий скляна. Вона безпечна, не містить металевих частин і придатна для використання в мікрохвильовій печі.

Також при виборі посуду врахуйте, що рельєфне дно кухонного начиння сприяє меншому пригорянню їжі в такому посуді. Не купуйте дешеві вироби з тонкими стінками, вони не прослужать довго. Віддайте перевагу каструлях з кришками, в яких є отвори для виходу пари, тоді не потрібно буде відкривати кришку в процесі приготування. Ну, і, звичайно ж, зовнішній вигляд посуду: він повинен бути привабливим і подобатися самій господині.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь