Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Різновиди басейнів

Басейн на території житлового будинку або дачної ділянки створює затишок і комфорт житлової території, дарує багато здорових вражень.

Басейни підрозділяються по їх конструкції на:

  1. Надувні.
  2. Каркасні.
  3. Капітальні.

Пропонуємо вам ознайомитися з деякими тонкощами при установці або облаштуванні певного виду басейну.
Надувний басейн відноситься до найбільш простому і дешевому варіанту. Визначивши і підготувавши місце для басейну, розгортаємо його і надуваємо кільце або кільця (в залежності від моделі). Заповнюємо водою, басейн готовий, можна купатися! Надувна модель басейну зручна для дач і заміських літніх будиночків. Єдиним недоліком таких конструкцій є проблематичність зливу і очищення води (але і це питання вирішуємо).

Між іншим, на сайті http://www.intercom.in.ua/ ви можете замовити будівництво басейну під ключ за найкращою ціною!

Каркасні басейни поділяються на стаціонарні та збірні.

a. Збірний - це готовий каркас з металу, який покривається гнучким матеріалом.

b. Стаціонарний - каркас зроблений з композитного скловолокна. Такий басейн можна встановити і на вулиці (він морозостійкий), і в будинку. Подібних конструкцій дається гарантія функціонування до 50-ти років.

Капітальний басейн. Основою є залізобетонна конструкція. Такі басейни встановлюють найчастіше в приміщенні, т. Е. Під дахом, а й, досить часто в наш час зустрічаються вуличні варіанти. Для створення таких басейнів необхідно скористатися знаннями досвідчених фахівців в цій області. Як правило, спорудження капітального басейну закладено в проекті будівництва будинку, що створює можливість дотримання всіх правил для його експлуатації.

За методом фільтрації басейни розрізняють:

а). Переливні.

Схема переливні басейнів часто використовується в наш час. Рівень води в таких басейнах збігається зі спеціальним бортиком, через який вода потрапляє у відділення, де відбувається її фільтрація, хлорування і звідти вода знову подається в басейн.

б). Скіммерні.

Басейни зі скіммерною системою фільтрації застосовуються спеціальні фільтри для басейнів для очищення води від сміття.

Зсередини капітальні басейни викладають спеціальної плиткою, мозаїкою з кераміки. Плівка ПВХ при необхідності створює захист від морозу, а також від ультрафіолетових променів. Для створення незвичайної форми басейну використовують поліпропілен. Зварюючи чашу з поліпропілену безпосередньо під час монтажу каркасу басейну, чаша буде цілої тривалий період часу (до 20-ти років).

Обслуговування відкритого басейну складніше, ніж закритого:

  1. Кількість дезінфікуючих засобів знадобиться більше.
  2. Необхідні заходи по консервації басейну на зимовий період, і більш ємкі дії по весняній підготовці басейну до його експлуатації.
  3. Потрібні спеціальні установки для нагрівання води: (теплообмінник, сонячний колектор, електроводонагрівачі).

Відповідально поставтеся до пристрою фільтрувального устаткування (фільтри, насоси, донний злив, подача води, її знезараження і багато інших) - все, що необхідно для забезпечення чистоти басейну, має бути відображена в проекті будівництва басейну. Очищення фільтрів потрібно виробляти кожні 7-10 днів.

Дотримуючись і виконуючи всі профілактичні правила системи фільтрації, вода в басейні буде завжди чистою, проблем з доглядом не буде, що дасть вам можливість насолоджуватися купанням в дзеркально чистою воді!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь