Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як лікувати грип?

З настанням холодів по країні починає гуляти вірус грипу в самих різних своїх проявах.

Медики намагаються попередити нас про небезпеку, що насувається захворіти, проводять вакцинацію, активно пропагують профілактику.

Але що робити, якщо ви все-таки захворіли?

Основними симптомами грипу є підвищена температура (до 40 С), озноб, млявість, головний біль, ломота в м'язах і суглобах, порушення сну, зниження апетиту. Часто все це супроводжується і кашлем. У людей молодого та середнього віку хвороба протікає легше, ніж у літніх людей і дітей.

Грип обов'язково потрібно лікувати, адже вірус вражає не тільки дихальну систему, а й може дати ускладнення на серце, нирки, органи черевної порожнини. Лікування легких і середніх форм грипу проводиться в домашніх умовах.

Основними принципами терапії є суворий постільний режим і рясне пиття для зняття інтоксикації.

Хворого потрібно помістити в окрему кімнату, щоб знизити ризик зараження. Йому виділяють окремий посуд, білизну. Приміщення потрібно часто провітрювати, щоб знизити кількість вірусу в повітрі і обов'язково проводити вологе прибирання.

Що стосується раціону хворого, то з нього необхідно виключити жирну і гостру їжу. Для харчування підійдуть легкозасвоювані страви - супи, каші, картопляне пюре. І головне - рясно тепле пиття. Це може бути компот, неміцний чай, тепле молоко, настій шипшини.

Для зняття симптомів грипу - температури, головного болю - слід приймати такі ліки як аспірин, анальгін, парацетамол.

Сучасний ринок лікарських препаратів пропонує величезний вибір противірусних засобів, в т.ч. і комплексні ліки, які знімають всі симптоми.

Вони випускаються у вигляді таблеток, розчинних порошків, сиропів (Колдрекс, Колдакт, Антигриппин і т.д.). після того, як симптоми усунуті саме час подумати про боротьбу з самим вірусом. Для цього беруть такі препарати як Ремантадин, Афлубін, Арбідол.

Хороший профілактичний і лікувальний дію надає оксолінова мазь, яку закладають в носові проходи 2-3 рази на день.

Потрібно з великою обережністю приймати всі медикаментозні препарати і тільки після ретельного огляду у лікаря, інакше можна тільки нашкодити.

І звичайно ж, не варто самостійно приймати антибіотики. Антибактеріальна терапія починається, якщо лікування противірусними препаратами не дає ефекту після 5-7 днів.

Крім стандартних способів лікування грипу існують і народні.

Як тільки починається поширення хвороби, необхідно включити в свій раціон цибулю і часник. Пари лука допомагають при перших ознаках захворювання.

Приймають всілякі відвари цілющих трав і ягід, обов'язковий мед, який містить величезну кількість корисних мікроелементів і вітамінів.

Слід пам'ятати, що ніякі народні засоби не зможуть повністю замінити класичної медицини і використовувати їх потрібно з обережністю.

І звичайно ж, в будь-якому лікуванні головне це профілактика!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь