Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати автомобільний килимок

Автомобільні килимки для салону - це аксесуари, які часом залишаються сильно недооціненими. Автовласники рідко можуть пригадати з якого матеріалу і якого виду лежить килимок в їхньому автомобілі.

Автомобільний коврик зробить салон комфортніше і забезпечить:

  1. чистоту покриття в будь-який час року;
  2. єдність оформлення салону;
  3. захист від впливу бруду, снігу і вологи.

Автомобільні килимки продаються комплектами. Їх основна мета: захищати покриття салону під водійськими і пасажирськими ногами.

Досвідченими водіями рекомендується купувати килимки не тільки для салону автомобіля, але і багажного відділення. Такий підхід забезпечує захист від забруднень, що потрапляють разом з багажем і позбавить від потреби в частому митті.

До речі, подобрать коврик ви можете на сайті multibox.com.ua швидко та вигідно!

На ринку існує безліч універсальних моделей, придатних для будь-яких автомобілів, а також варіанти, призначені під конкретні моделі.

Грамотний вибір виробу

Якщо було вирішено придбати автомобільні килимки, то необхідно визначитися з критеріями, на основі яких має бути робити вибір. Універсальні килимки виграють своєю адаптивністю і низькою вартістю. Серед їхніх недоліків відзначається неплотная укладання.

Килимки, вироблені для конкретної моделей за оригінальними заводським лекалами відмінно укладаються в салоні автомобіля, для якого вони призначені.

Такі вироби коштуватимуть дорожче універсальних. При покупці краще зупинитися на більш якісних виробах, що гарантує тривалий термін експлуатації.

Килимки для автомобілів, виготовлені з гуми дозволяють підганяти покриття під рельєф статі. Деякі вироби можна підрізати у відповідність з вигинами салону.

Також передбачена самостійна підгонка вироби в салоні. Килимок з гуми буде радувати високою стійкістю і тривалим терміном експлуатації (до 2-3 років).

Виріб «дубєєт» при низьких температурах, втрачаючи свою еластичність. У літній період гумовий килимок може стати джерелом неприємного запаху, що викликає головний біль. Деякі автолюбителі вирішують проблему придбанням різних комплектів на літо і зиму.

Килимки з текстилю

Придбання килимка - це відповідальне завдання. Серед безлічі варіантів легко можна розгубитися. Текстильні килимки можна знайти в різноманітних колірних варіаціях, але всі з них покликані вбирати вологу і використовуються в осінній або весняний період.

За підвищеним вбирання текстилю криється і їх недолік - вони починають виділяти неприємні запахи і стають улюбленим місцем для грибків і бактерій.

Текстильне покриття виглядає приємніше гумового килимка. Щоб такий виріб довго служило необхідно грамотно підходити до його придбання.

Якісний килимок обійдеться дорожче гумового, при цьому він все-одно вимагає регулярного догляду, чищення та сушіння. В середньому подібні килимки здатні вбирати до 2 літрів вологи, але якщо відсутня гумова основа, то краще зупинитися на іншому виробі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь