Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому кондиціонеру необхідно обслуговування?

Як і будь-якого обладнання, Вашому кондиціонеру знадобиться профілактичний догляд. Регулярне проф обслуговування дозволить істотно продовжити термін і ефективність служби приладу і заощадити на покупці нового апарату. Рекомендуємо Вам проводити перевірку два рази на рік (навесні та восени - перед початком сезону активного використання агрегату і після його завершення). У разі, якщо Ви вважаєте таку роботу зайвою, - Ви ризикуєте скоротити термін його життя до мінімуму, а то і зовсім розпрощатися з кондиціонером.

Сервісне обслуговування кондиціонерів включає в себе процедури з очищення складових елементів апарату, тестування системи та дозаправку холодоагентом (в міру необхідності).

Чому ж кондиціонеру так необхідний профілактичний догляд від компанії www.smartclimate.kiev.ua/remont/?

Перша причина - всюдисуща пил. Вона проникає в усі щілини і осідає на будь-яких поверхнях. Зовнішні та внутрішні блоки кондиціонерів - не виняток. Пил, що скупчилася на повітряних фільтрах, перешкоджає нормальній вентиляції приміщення. А осідаючи на теплообмінниках і системі дренажу, вона знижує охолоджуючу здатність кондиціонера і підвищує навантаження на компресор. «Протипиловий» очистку проводять стисненим повітрям або паровими струменями.

Наступна стадія - тестування апарату. Воно сприяє своєчасному виявленню та усуненню несправностей в роботі кондиціонера. Перевіряються такі параметри, як тиск системи, цілісність електричних з'єднань, температура повітря при вході і при виході з внутрішнього блоку.

Можливо і цілком допустимо, що з плином часу частина холодоагенту (найчастіше це фреон) випаровується. Недолік фреону в системі підвищує навантаження на компресор і викликає утворення конденсату і полою, а також знижує здатність до охолодження повітря. Подальший розвиток ситуації може привести до перегріву і поломки компресора. А його заміна та супутні ремонтні роботи - недешеве задоволення. Проф обслуговування кондиціонера обійдеться Вам набагато дешевше, ніж ремонт старого або покупка нового устаткування - що неминуче, якщо все ж знехтувати профілактичними роботами.

Зауважимо, що з усього перерахованого обсягу робіт власноруч Ви можете лише очистити повітряні фільтри внутрішнього блоку. Всі інші дії краще доручити компетентному майстру - співробітнику спеціалізованої кліматичної компанії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь