Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як лікують грижу хребта?

Сьогодні майже кожен медичний центр пропонує послуги з лікування хребта і суглобів. І якщо раніше більшість клінік обмежувалося класичними методами - медикаментозними та хірургічними (блокади, НПЗЗ, артроскопія), то в сьогодні акцент робиться на лікуванні грижі без операції і ліків. Що це за способи і наскільки вони ефективні?

Новий час диктує нові правила. Люди стали замислюватися про своє здоров'я і все менше хочуть труїти себе таблетками, піддавати операційного ризику при тому за своїми ж і чималі гроші. Тому платна медицина все активніше впроваджує і просуває нові безлікарські і безопераційні методи лікування захворювань хребта і суглобів. Незважаючи на різноманітність пропозицій і часом назв процедур, по суті, все клініки пропонують один і той же набір фізіотерапевтичних і апаратних процедур.

До речі, якщо вас цікавить ефективне лечение межпозвоночной грыжи, ви можете звернутися до спеціалістів сайту piluiko.com.ua, які вмить вам допоможуть.

Серед нових найпопулярніших методик можна виділити:

Ударно-хвильова терапія

Ударно-хвильова терапія (УВТ) почала застосовуватися близько 20 років тому. Зараз вона в моді і пропонується в якості лікування при найширшому спектрі захворювань і симптомів: болі в спині, суглобах, ногах, стопах, грижі диска, артрозах, артриті, запаленнях в суглобі, реабілітації після переломів, травм, розтягнень зв'язок.

Принцип дії. Апарат УВТ за допомогою імпульсів електричного струму генерує ударно-акустичні хвилі, які впливають на тригерні точки (точки м'язового спазму).

Застереження. Дослідження показали, що УВТ не завжди повністю знімає біль і цей ефект не зберігається довго. До того ж процедура сама по собі може бути болюча, а вартість курсу лікування досить висока.

Рефлексотерапія (голкорефлексотерапія, акупунктура, голковколювання)

Під рефлексотерапією може матися на увазі, як класичне давньосхідне голковколювання, так і сучасні апаратні технології.

Останнім часом провідні клініки практикують аппаратрную рефлексотерапію, наприклад, лазерну рефлексотерапію - вплив на рефлексогенні зони і біологічно активні точки за допомогою лазерних променів.

Серед проблем, від яких фахівці клінік обіцяють позбавити за допомогою рефлексотерапії - болі в спині, шиї, попереку, суглобах, м'язові спазми, запалення, міжхребцевої грижі і протрузії, радикуліти, нервові захворювання, мігрень, безсоння.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь