Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати хорошу постільну білизну?

Здоровий сон залежить від безлічі факторів: характеристики ліжка, якість матраца, обстановка в спальні і багато іншого. Але далеко не всі замислюються про те, що хороше постільна білизна грає далеко не останню роль в тому, наскільки відпочили і бадьорими ми прокидаємося щоранку.

Різноманітність ринку, або як не купити дорогий товар низької якості

Не дарма провідні модні будинки продають свої комплекти постільної білизни за тисячі доларів: справа не тільки в малюнку, нанесеному на простирадла, підковдри і наволочки. Найважливіше значення має якість матеріалу і швів. На щастя, сьогодні на ринку постільної білизни можна знайти гідні варіанти за цілком прийнятними цінами.

Але таке розмаїття виробників і їх виробів є причиною того, що часто ми робимо вибір на сторону низькоякісного товару, що продається за завищеними цінами. Уникнути такої неприємної ситуації допоможуть деякі секрети, якими без праці стисне опанувати кожен охочий.

За якими критеріями слід вибирати постільну білизну

Незважаючи на марку виробника, країну, в якій білизні виготовляється і його вартість, якість виробів завжди визначається виходячи з таких критеріїв:

  1. пропускна здатність тканини, крізь матеріал повинен вільно циркулювати повітря і вбиратися волога;
  2. міцність тканини, даного фактору потрібно приділяти особливу увагу, адже постельное белье из Турции піддається частому пранню, яке може витримати тільки міцний матеріал. З цієї причини не варто випускати з виду і те, наскільки міцними є шви;
  3. якість барвників: на сьогоднішній день воно може бути настільки низьким, що яскраво-сині або червоні простирадла можуть залишати сліди на тілі після ночі, проведеної на такій білизні. Така фарба не тільки змиється з виробів вже через пару прань, але може завдати чималої шкоди організму;
  4. безпеку білизни, якщо на ньому є застібки у вигляді гудзиків, блискавок або кнопок, перед покупкою слід простежити за тим, щоб вони під час сну не дряпали шкіру і не викликали будь-якого дискомфорту.

Матеріал

При купівлі постільної білизни в магазині forhome.net.ua, перше питання, що задається продавцем-консультантом, звучить найчастіше наступним чином: виробам з якої тканини ви віддаєте перевагу? Але перш, ніж на нього відповісти, слід детально розібратися в особливостях того чи іншого матеріалу:

Бавовна

З даної сировини виготовляється безліч матеріалів: сатин, ситець, бязь, батист і велика різноманітність інших аналогів. Вид матеріалу залежить від техніки переплетення ниток і їх щільності. Бавовна відрізняється високою популярністю, відносної цінової доступністю і стовідсоткової екологічністю. Одна з особливостей - відсутність здатністю до накопичення статичної електрики.

Натуральний шовк

Матеріал має такі особливості:

  1. висока вартість виробів з даної сировини;
  2. прекрасні експлуатаційні характеристики: шовк більш міцний і довговічний в порівнянні з менш дорогими аналогами;
  3. естетичність виробів, вони приємні на дотик, практично не мнеться.

Льон

Лляна постільна білизна відомо наступними характеристиками:

  1. підвищена міцність і зносостійкість;
  2. ціна на нього трохи вище, ніж на бавовняні вироби, але нижче, ніж на шовкові;
  3. відмінна теплопровідність;
  4. гіпоалергенність.

Як висновок можна зазначити, що при виборі постільної білизни слід шукати золоту середину між ціною та експлуатаційними характеристиками. Не варто забувати і про зовнішній вигляд виробів, адже саме від нього часто залежить настрій, з яким ми лягаємо спати, і зустрічаємо новий ранок.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь