Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати миску для собаки?

Як вибрати миску для собаки? Здавалося б, в цьому питанні немає нічого складного. Але на практиці виявляється, що одна модель набагато зручніше інший і що неправильно підібрана миска може привести до погіршення постави і навіть до завороту шлунка. У нашій статті ми розповімо, на що потрібно звертати увагу при виборі миски в першу чергу.

1. Матеріал миски

Вибираючи миску, обов'язково дивимося на матеріал, з якого вона виготовлена. Від цього залежить її термін служби, а також безпеку собаки. Наприклад, пластик дряпається, в тріщини потрапляють бактерії, що неприпустимо з точки зору гігієни. Саме тому фахівці рекомендують замінювати пластикові блюдця як мінімум раз на рік.

Непоганим варіантом вважаються керамічні миски. Вони дуже добре виглядають, але, на жаль, легко б'ються.

Краще рішення - миски з нержавіючої сталі від https://zoostar.ua/catalog/dogs_pet-bowl. Такі моделі - найміцніші і довговічні. До речі, для зручності експлуатації можна підібрати модель з блюдцем з нержавіючої сталі і підставкою з іншого, не ковзаючого матеріалу.

2. Миски, які не ковзають

Миски, що ковзають по підлозі, - головний біль багатьох господарів і суцільне незручність для самих вихованців. Прийом їжі, ускладнений таким чином, залишає після себе «сліди» по всій кухні. Розлита вода, розмазаний по підлозі корм, в якому собака до того ж забруднить лапи, - з усім цим господар стикається кілька разів на дню. А ще про миску, зрушену вихованцем на середину кухні, можна спіткнутися.

Щоб уникнути цієї проблеми, придбайте миски з протівоскользящімі гумовими елементами на дні. Відмінний варіант - меламінові миски зі знімними блюдцями з нержавіючої сталі (наприклад, миска на меламіну підставці SuperDesign). Такі миски виглядають також презентабельно, а підібрати в інтернет-магазині https://zoostar.ua/ їх досить легко, як керамічні, не ковзають, не дряпаються, не б'ються, до того ж їх дуже легко мити.

3. Суцільнолиті подвійні миски: за і проти

Суцільнолиті миски виглядають дуже ефектно і, на перший погляд, обіцяють зручність в експлуатації. Здається, що собака не буде катати їх по всій квартирі і господареві не доведеться думати, куди налити воду, а куди покласти корм. Але все не так просто. Злиті подвійні миски дуже складно мити. Якщо ви захочете замінити воду або корм, то спустошити доведеться обидва відсіку.

Втім, виробники врахували цей недолік і розробили подвійні миски на підставці з виймаються блюдцями (наприклад, миска подвійна на меламіну підставці для корму і води SuperDesign). Їх не потрібно мити цілком, досить вийняти з підставки одне блюдце, що дуже зручно.

4. Відповідність розміру і породним особливостям собаки

Розмір миски повинен відповідати розміру собаки. Цуценятам не підійдуть моделі, які більше їх за розміром, в той же час німецький дог НЕ наїсться з миски, призначеної для той-тер'єра.
Також зверніть увагу на форму миски. Собакам з довгими вухами підійдуть трохи поглиблені і завужені догори миски, щоб під час їжі вони вуха не занурювалися в корм (наприклад, миска Picnic Spaniel). А для собак-бороданів і інших, не самих акуратних під час їжі вихованців, ідеальним вибором будуть миски зі спеціальним піддоном, що запобігає розбризкування води і розкидання їжі (наприклад, миски Petstages Spill Guard). Такі моделі дозволять зберігати місце годування в чистоті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь