Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибирати взуття

Минулого разу ми говорили наскільки залежить наше здоров'я від того, яке взуття ми носимо. Так як же знайти її - ідеальну пару для своїх улюблених ніжок?

Перше, що потрібно знати - це те, що взуття на вітрині і взуття на нозі - дві діаметрально протилежні речі. Тільки примірка допоможе Вам визначитися з тим, яка пара дійсно Ваша, а яка ні. На нозі взуття «оживає». І ми зараз не будемо розглядати естетику, красу, моду, зовнішній вигляд - про це наступного разу. Поговоримо про комфорт і зручність.

Отже, Ви взяли придивитися пару і наділи її. На що необхідно звертати увагу при примірці?

Обов'язково встаньте і трохи походіть. У взуттєвиків є дивовижне правило - для того, щоб відчути і зрозуміти взуття, в ній треба зробити не менше сорока кроків!

Форма. Серед вирішальних критеріїв на першому місці для нас знаходяться бажаний фасон, висота каблука, вигин зводу стопи і т. Д. Саме обрана форма робить модель більш-менш привабливою в Ваших очах. Між іншим, в каталоге pompidou.com.ua ви можете знайти широкий асортимент якісного та стильного взуття за доступними цінами.

Підносок. Його головне завдання захищати пальці ніг від ударів і деформації і, в разі ударів, уникнути травм. Він повинен обов'язково забезпечувати достатній простір, щоб пальцями можна було ворушити.

Задник. Він не дає нозі зміщуватися і відхилятися від осі ходьби, надає підтримку склепіння стопи, а також допомагає верху взуття зберігати форму. Це «кермо» взуття. Форма Вашої п'яти і задника повинні збігатися! Обов'язково звертайте увагу на висоту задника: якщо він занадто або недостатньо високий, то Ви будете натирати ноги.

Устілка. Це деталь, на якій покоїться стопа у взутті. Устілка повинна бути рівною, без складок і опуклостей і обов'язково шкіряною - вона швидко приймає форму стопи, полегшує теплообмін із зовнішнім середовищем. (Сьогодні в багатьох жіночих туфлях устілки робляться з твердого картону, який покривається підфарбованим шкіряним шаром, щоб замаскувати це убозтво ...)
Правильна посадка. Взуття добре сидить, тобто нога знаходиться «на своєму місці», в тому випадку, коли найширша частина переднього відділу стопи - пучкова, доводиться на найширшу частину носка взуття. Якщо нога занадто сильно зміщена вперед або назад, буде відчуватися сильний дискомфорт або тиск в цій частині.

Верх взуття. Він повинен бути досить вільним, щоб врахувати всі можливі чутливі опуклості на нозі і не здавлювати їх.

Правильна примірка. Необхідно знати, що у більшості людей одна нога більша за іншу і приміряти взуття треба по більшій нозі. Ще краще - робити примірку в кінці дня, коли ноги набрякають і мають максимальний розмір.

Отже, підіб'ємо підсумок. Вибираємо модель. Надягаємо. Тепер ходимо в ній (пам'ятаєте правило «сорока кроків»?). Прислухаємося до своїх відчуттів. Досить місця пальцях в шкарпетці? Як почуває себе п'ята? Збігається за формою звід Вашої стопи із середньою частиною взуття - Геленка? Нога «лягла» рівномірно? Найширша част стопи - пучкова - на своєму місці? Немає відчуття дискомфорту? Тепер верх взуття - чи достатньо він вільний, нічого не здавлює ногу?

Якщо на якісь питання Ви відповіли негативно - приміряйте іншу модель. Якщо ж на всі ці питання відповіли ствердно - взуття Ваше і ви можете його придбати швидко та вигідно (ссылка)! У такій парі Ви будете відчувати себе зручно і не втомитеся.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь