Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Заміна матриці ноутбука

Ноутбуки з часом стали набагато доступніші для покупців. З'явилися різні бюджетні моделі, які може дозволити собі практично кожен. Крім того, розвинувся ринок уживаної електроніки. Але, незважаючи на все це, ремонт ноутбуків залишився задоволенням не з дешевих.

Заміна матриці екрана ноутбука - дуже затребувана, хоча і досить дорога послуга центру по ремонту ноутбуків, детальніше про який можна дізнатися вот тут. Ремонт матриці можливий тільки з заміною. Виправлення фізичних ушкоджень виконати не можна.

Найчастіше матриця ноутбука може бути розбита або розчавлена. Відбувається це якщо на неї щось покласти або при різкому закритті кришки. Часто буває так, що на екрані ламається не саме екран, а підсвічування на ньому. Цю проблему теж можуть усунути наші майстри.

При проблемах з підсвічуванням, найчастіше потрібно міняти інвертор.

Важливо відрізняти ситуації, коли при спробах включення екран залишається чорним від випадків фізичного пошкодження матриці ноутбука. У першому випадку мова йде про поломку відеокарти.

Якщо ж на матриці помітні плями, тріщини, розлучення, необхідна заміна дисплея. Це означає, що необхідний зовсім інший комплекс робіт.

Збільшує ціну на заміну матриці вартість самої цієї деталі. У більшості випадків вона складає близько двохсот доларів. Якщо потрібно замінити матрицю на ноутбуці від Apple або встановити екран з високою роздільною здатністю, то покупка матриці обійдеться набагато дорожче.
Матриці відрізняються не тільки діагоналлю. Різної може бути також і підсвічування, роз'єм і інші характеристики. Все це в чималому ступені впливає на складність заміни матриці і вартість виконання цієї роботи.

Саме матриця є найдорожчим і найбільш уразливим елементом комп'ютера. Тому ми радимо бути дуже акуратними зі своїм ноутбуком, по можливості використовувати захисну плівку, переносити ноутбук тільки в спеціально призначеної для цього сумці.

Якщо у вас все-таки трапилася неприємність і матриця ноутбука розбилася, слід звертатися в надійний сервісний центр. Не варто намагатися виконати заміну самостійно. Процедура заміни вимагає використання спеціалізованих інструментів, які доступні тільки інженерам сертифікованих сервісних центрів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь