Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Мікросхеми: як правильно вибрати

Мікросхема - це електронне пристосування або частинка, яка виконує певне завдання. Звичайно, щоб мікросхема працювала, мало одного лише харчування. Потрібен ще «обвіс», допоміжні запчастини на платі, з якими мікросхема буде виконувати власну функцію.

Найчастіше мікросхеми під час функціонування починають нагріватися, наприклад, мікросхеми на стабілізаторах, мікропроцесорах і інших пристроях. У подібному випадку щоб мікросхема повністю не вийшла з роботи, її необхідно закріпити на радіатор. Нова мікросхема, яка під час роботи нагрівається, з самого початку проектується з тепловідводної пластиною. Тепловідвідними пластина - поверхня, яка знаходиться з іншого боку мікросхеми і прилягає безпосередньо до радіатора.

До речі, на сайті http://pin-g.com.ua/katalog/mikroskhemy ви можете придбати інтегральні мікросхеми швидко та вигідно.

Однак в з'єднанні навіть у тих радіаторів і пластин, які ретельно відшліфовані, присутні невеликі зазори. А тому тепло, яке виділяє мікросхема, буде менше передавати тепло радіатора. Щоб усунути дані зазори, використовується теплопроводящая паста. Вона наноситься, як правило, на процесор ПК перед закріпленням радіатора.

Підсилювачі, розташовані на мікросхемах, паяются на пару днів перед експлуатацією, не вимагають складну настройку і додаткових навичок встановлення антен.

Регульовані блоки, які подають харчування мікросхем-стабілізаторів, виготовляються простіше, ніж аналоги на транзисторах.

Мікросхеми, які знаходяться на друкованих платах електронних пристроїв, припаиваются до доріжок друку або садять на спеціальні невеликі панельки.

У першому варіанті для заміни мікросхеми необхідно її заздалегідь випоювати. У другому варіанті мікросхема дістається з панельки і замінюється новою.

Так, наприклад, для того, щоб зібрати мікроконтролер, розташований на друкованій платі, і не має внутрішньосхемне програмування, тоді можна витягти мікросхему, а потім її підключити до плати програмування.

Сподіваємось, стаття вам сподобалася. Очікуйте на нові публікації вже зовсім скоро.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь