Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Застосування діодів

У діодів Шотткі є два позитивних якості: дуже мале пряме падіння напруги (0,2-0,4 вольта) і дуже високу швидкодію. Застосовуються в блоках живлення комп'ютерів і імпульсних стабілізаторах напруги.

Надвисокочастотні називають напівпровідникові діоди, використовувані для перетворення, детектування, посилення, множення, генерування і управління рівнем потужності сигналів сантиметрового і міліметрового діапазонів хвиль (f> 1 ГГц). Застосовуються в СВЧ пристроях.
Стабілітрони застосовуються в стабілізаторах напруги та джерела живлення. Для стабілізації напруги застосовується зворотна гілка ВАХ.

Між іншим, на сайті http://pin-g.com.ua/katalog/diody ви можете придбати якісні діоди за найвигіднішими цінами вже сьогодні.

Стабістори також застосовуються в стабілізаторах і джерелах живлення. Відрізняються від стабілітронів тим, що для стабілізації використовують пряму гілку ВАХ.

Варикапи застосовуються в якості елементів з електрично керованою ємністю в схемах перебудови частоти коливального контуру в частотновиборчих ланцюгах, ділення і множення частоти, частотної модуляції, керованих фазовращателей і ін.

Світлодіоди мають властивість випромінювання світла при пропущенні через них струму. Застосовуються в освітлювальної техніки, а також в панелях і індикаторах різних приладів.

Фотодіоди застосовуються в системах з дистанційним управлінням (наприклад, в телевізорах), в датчиках пожежної сигналізації, датчиках освітлення, матрицях цифрових об'єктивів та ін.
PIN-діод - різновид діода, в якому між областями електронної та доречний провідності знаходиться власний напівпровідник (i-область). p і n області як правило легується сильно, так як вони часто використовуються для омічного контакту до металу. Широка нелегована i-область робить pin-діод поганим випрямлячем (звичайне застосування для діода), але, з іншого боку, це дозволяє використовувати його в аттенюатором (послаблювач сигналу), швидких перемикачах, фотодетекторах, а також в високовольтної електроніці.

Діод Ганна не має p-n переходів і використовується для генерації і перетворення коливань в НВЧ діапазоні. Застосовується в параметричних підсилювачах, вимірювальної техніки.

Звернені діоди характеризуються наявністю тунельного ефекту і завдяки малої місткості та відсутності накопичення неосновних носіїв застосовується в СВЧ-схемах детектування (випрямлення малих сигналів). При цьому максимальний робочий зворотна напруга не перевищує 0,7 В.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь