Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вживати солодке

Солодощі піднімають настрій, позбавляють від стресу і допомагають впоратися з апатією, але є однією з причин набору зайвої ваги. Дієтологи назвали час, коли сміливо можна вживати солодощі!

Час для солодощів

Кращий час для солодкого - обід! Справа в тому, що до сну у організму буде багато часу, щоб витратити з'їдені калорії. Якщо ви дозволили собі торт, цукерки або печиво, намагайтеся провести день активно. Наприклад, можна не користуватися ліфтом в офісі або влаштувати вечірню пішу прогулянку.

Дієтолог також зазначила, що важливо не вживати солодощі на голодний шлунок, так як це викликає швидке зростання рівня цукру в крові. Але й не варто вживати десерти відразу після основного прийому їжі, адже це може спровокувати переїдання і бродіння (якщо в десерті були фрукти). Солодощі добре з'їдати мінімум через півгодини.

Як скоротити кількість солодкого

Часто дуже складно зупинитися на одному шматку торта, завжди хочеться з'їсти ще. Експерт по правильному харчуванню Олександра Міллер рекомендує вживати воду до вживання солодкого і після. В цьому випадку насичення прийде швидше і є ймовірність, що ви не спокуситесь на другий шматок.

Білкова їжа

Якщо ввечері захотілося солодкого, рекомендується з'їсти білкову їжу. Наприклад, натуральний йогурт, кефір, нежирний сир, 5 г горіхів або варене куряче яйце (можна без жовтка). Білкові продукти здатні стабілізувати рівень цукру в крові і через 20 хвилин тяга до солодкого пропаде.

Корисні солодощі

Якщо ви стежите за своєю вагою, але не можете без солодкого, можна віддати перевагу корисному і низькокалорійному варіанту. Для порівняння: 100 г маргаринового торта містять приблизно 500 ккал, 100 г сезонних фруктів, ягід, натурального йогурту та меду - всього 200 ккал! Другий варіант набагато корисніше першого!

Зефір, мармелад, сирна запіканка, а також 15 г чорного шоколаду в день - ці солодощі точно не стануть причиною набору зайвої ваги.

Витівки апетиту

Важливо розрізняти справжній голод і витівки апетиту. Голод з'являється тоді, коли ви не вживали їжу приблизно 3-4 години. В цьому випадку організм вже встиг переварити попередній прийом їжі і вимагає нову порцію їжі. Апетит же підступний, він може з'явитися відразу після прийому їжі. Наприклад, ви щільно пообідали, але все одно хочеться чогось "смачненького". В цьому випадку ви маєте справу з витівками апетиту. Що робити? У мозок ще не надійшов сигнал про те, що ви наситилися, він надійде через 20 хвилин. Не поспішайте основний прийом їжі заїдати десертом, почекайте 20 хвилин і вам перехочеться.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь