Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибирати дитяче взуття

По-перше потрібно пам'ятати, що перше взуття потрібно купувати тоді, коли малюк починає самостійно ходити, тобто ближче до року. Найкраще дати дитині навчитися ходити босоніж і тільки потім купити яке-небудь взуття.

Але іноді деякі діти відчувають себе набагато краще і ходять впевненіше якщо вони взуті. Якщо ж вашій дитині зручніше босоніж ходити, це добре, але краще іноді взувати на неї взуття, щоб вона звикла.

Ортопеди забороняють ходити довго босоніж по гладкій поверхні. Справа в тому, що вона ніяк не амортизує, і це погано впливає на розвиток стопи. Босоніж найкраще ходити по гальку, піску і траві. Рефлексотерапевти також схвалюють ходіння босоніж по різної природної поверхні.

Спочатку краще всього вибирати взуття дитині разом з ним, так що беріть його з собою в магазин. Так як з різними вимірами стопи дуже складно купувати взуття і набагато краще надягти її на малюка, в такому випадку буде зрозуміло чи підходить взуття вашій дитині, чи зручна вона йому і не тісна чи вона йому.

Чому ж не можна купувати черевики які підходять прямо в притул? Справа в тому, що між носком самого черевика і пальцями малюка, має залишатися місце, так звана повітряна подушка яка взимку буде зігрівати ногу, а влітку надасть нозі місце, так як в спекотні періоди стопа набрякає.

Найкраще для дітей купувати взуття зі шкіри, так як це довговічний і здоровий матеріал. Шкіра розтягує, вона пластична а також забезпечує випаровування вологи і мікроциркуляцію повітря. Але на жаль на шкірі дуже швидко виникають різні подряпини і потертості. Непоганою альтернативою є нубук, дефекти цього матеріалу не так помітні, а міцність його набагато вище.

Бічні частини і верхня частина черевика належна легко згинатися коли дитина крокує, якщо в цьому місці взуття не надто м'яка то вона не підходить спочатку. Підкладка взуття також є важливим елементом, завдяки їй випаровування від стопи виходять назовні і тим самим забезпечується комфорт. Матеріал з якого вона зроблена повинен бути натуральним. Підошва взуття повинна бути стійкою і міцною, крім того вона повинна мати достатню жорсткість. Як ви вже зрозуміли, вибір взуття для дитини дуже важливий, так як ми тим самим формуємо його стопу і ходу і до цього потрібно поставитися дуже уважно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь