Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги і недоліки морських вантажоперевезень

В рамках міжконтинентальних перевезень вантажу морський транспорт, безумовно, відіграє велику роль. Для транспортування вантажів між континентами можна використовувати також авіацію, однак обсяг вантажів для перевезення в цьому випадку сильно обмежений можливостями авіатранспорту і його вартістю. Тому морський транспорт займає в даний час перше місце за обсягом перевезених вантажів між континентами та різними країнами.

Головні переваги морських вантажоперевезень:

  1. Як відзначають фахівці, морський транспорт має досить велику пропускну можливість. Якщо вас цікавлять морські вантажоперевезення, то рекомендуємо відвідати сайт proficargo.com.ua вже зараз.
  2. Вантажоперевезення по воді має вкрай низьку собівартість. У цьому показнику морським перевезенням можуть скласти конкуренцію тільки трубопровідні системи, однак по них можна здійснювати транспортування лише продукції певного типу.
  3. Компанії можуть організувати масове транспортування вантажів практично в будь-яку країну.
  4. Розвиток морського транспорту не вимагає чималих вкладень. Судна пересуваються по водній поверхні, тому не потрібні гроші для підтримки шляхів в робочому стані. Винятком при цьому є лише канали.
  5. На сьогоднішній день законодавство багатьох країн щодо морських вантажоперевезень володіє всіма необхідними положеннями, що регулюють даний вид перевезень.
  6. Досить невеликі ризики пошкодження або втрати вантажу.
  7. Практично повністю відсутні ризики щодо несвоєчасної відправки або прибуття судна з вантажем. У навігаційний період судна відправляються з портів вельми часто.

Головні недоліки морських вантажоперевезень:

  1. Пропускна здатність морського транспорту в першу чергу обмежена оснащенням морських портів, для модернізації яких потрібні досить великі вкладення коштів.
  2. Висока залежність від погодних умов, а також обмежений період часу для здійснення вантажних морських перевезень. У деяких випадках необхідно використовувати дорогі криголами, щоб пробитися до портів в холодну пору року.
  3. Порівняно невелика швидкість руху.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь