Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Камінна касета - переваги та особливості

Останнім часом все більше людей установлюють у своїх оселях каміни, як повноцінне джерело опалення. Це пов’язано з нестабільністю цін на комунальні послуги та просто з естетичною привабливістю камінів. Але якщо раніше популярними були відкриті каміни, то на сьогодні все частіше можна зустріти камінні топки або касети. Широкий вибір та доступність - основа їх наростаючої популярності. Купити топку можна навіть в інтернеті на спеціалізованих сайта (наприклад "Ваш Комин"), не виходячи з дому.

В чому полягає відмінність касет від відкритих камінів та в чому їх переваги? Спробуємо розібратись в статті.

Камінна касета – це різновид топки, який вміщує в своїй конструкції вбудований конвекційний кожух. Такий вид каміну може бути виконаний із чавуну, або сталі, може функціонувати без використання вентиляційних камінних решіток. На вигляд камінна касета нічим не гірша, ніж традиційний відкритий камін, адже двері з термостійким склом дозволяють насолоджуватися процесом згорання дров у повній мірі. Камінна касета обладнана подвійними стінками, всередині яких циркулює прогріте повітря.

Переваги камінних касет:

Безпека. Камінні касети набагато безпечніші, за відкриті каміни. Герметичні двері зі склом захищають підлогу, килим та навколишні предмети від потрапляння на них розпечених шматків вугілля або золи. Зазвичай усередині касети вбудовано термостат, який не дозволяє стінкам камери перегріватись.

Ефективність. Коефіцієнт корисної дії камінних касет сягає понад 70 %, в той час як відкритий камін не перевищує 30 %. Сучасні камінні касети можна оснащувати турбінами, які сприяють інтенсивній подачі теплової енергії в приміщення або розведення тепла в різні точки. Такий камін повноцінно функціонує без підведення повітря ззовні, але за необхідності можна підвести забір повітря з вулиці, або з сусідніх приміщень.

Зручність монтажу. Касету дуже легко вмонтувати в уже існуючий відкритий камін, адже це майже повністю готовий пристрій, який потребує лише підключення до димаря та за бажанням додаткового облицювання. Відмінність касети від топки полягає втому, що касети робляться без димозбірника, або з плоским димозбірником, що дозволяє не змінювати конструкцію при монтажі. В комплекті з касетою часто йдуть широкі декоративні рами, які дозволяють сховати будь-які недоліки конструкції.

Отже, можна зробити висновок, що камінні касети нічим не поступаються звичайним топкам ні в зовнішньому вигляді, ні в ефективності. Вони значно ефективніші за відкриті каміни та прості в установці.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь