Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати офіс для оренди?

Офіс необхідний для будь-якої успішної організації. У ньому повинні бути забезпечені комфортні умови для співробітників і клієнтів; офісне приміщення - показник статусу і ділової активності будь-якої компанії. Сучасний офіс являє собою компактне приміщення, із затишною і в той же час стриманою обстановкою. Багато фірм нерідко орендують приміщення, що дозволяє з одного боку заощадити кошти, а з іншого - міняти параметри офісу в залежності від необхідності.

Розглянемо найважливіші критерії:

1. Локація. Бажано, щоб офіс вашої фірми знаходився ближче до маршрутів громадського транспорту, що забезпечить можливість швидше до нього дістатися. Це дуже важливо, тому що далеко не всі співробітники і відвідувачі мають в розпорядженні особистий транспорт. Якщо вас цікавить оренда комммерційної нерухомості в Києві, то рекомендуємо відвідати сайт nextrealty.

2. Наявність автостоянки. Автостоянка повинна бути зручною і по можливості, недорогою. Також, слід оцінити, наскільки великі затори скупчуються поруч з будівлею, де ви збираєтеся орендувати офіс.

3. Стан будівлі. Рекомендуємо перевірити працездатність розеток, освітлення, стан проводки, справність кондиціонерів, даху, вікон.

4. Найближча конкуренція. Якщо в одному і тому ж офісному центрі знаходяться фірми-конкуренти, то варто відмовитися від оренди, інакше доведеться працювати в збиток собі. Найкраще працювати поруч з компаніями-посередниками. Це скорочує час на здійснення повного робочого циклу в рамках тієї чи іншої послуги, яку ви збираєтеся надавати.

5. Послуги, включені у вартість оренди приміщення. Слід оцінити, скільки грошей піде на оплату електроенергії, води, опалення, вивезення сміття і т. д.

6. Охорона. Уточніть, як працює охорона будівлі і чи є в ній система відеоспостереження/сигналізація, а так само будь-який пропускний режим.

7. Можливість збільшення території офісу. Якщо ви плануєте розширювати свій бізнес, дізнайтеся, чи можна в подальшому орендувати приміщення більшої площі в офісному центрі.

8. Режим роботи. З'ясуйте графік роботи офісного центру: буде ідеально, якщо в будівлю можна потрапити цілодобово, навіть у вихідні дні.

9. Наявність кафе, закусочних, їдалень. Ця умова надзвичайно важлива для того, щоб забезпечити комфортну роботу для співробітників вашої фірми. Тоді вони зможуть обідати, майже не відлучаючись від робочого місця.

10. Меблювання. Бажано орендувати офіс, оснащений меблями, особливо це стосується підприємців-початківців, які не можуть поки дозволити собі вкласти кошти в облаштування офісу.

Чого не варто робити підприємцю?

Орендодавці іноді вдаються до хитрощів і сильно збивають ціну на приміщення, яке абсолютно не годиться для повноцінної роботи. Отже, не потрібно вибирати з найдешевших варіантів - хороший офіс не буде коштувати дешевше середньої ринкової ціни. Про орендодавця можна дізнатися і від підприємців, які вже працюють в даному центрі. Це може застерегти від поспішних рішень. Головне, щоб майбутні сусіди не були зацікавлені у вашій діяльності. І ще: щоб оцінити зручність розташування будівлі, краще приїжджати туди в годину пік, коли великі затори і мало паркувальних місць.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь