Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Літні шини на авто: як їх вибрати правильно?

Літні шини так само важливо вибирати як і зимові. Правильно підібрані шини можуть забезпечити комфортний рух автомобіля, а також швидку зупинку в разі екстремальної ситуації. В кінці зими варто задуматися про придбання літніх шин, якщо минулі покришки вже давно вийшли з ладу. Як їх вибрати поговоримо нижче.

Зрозуміло, що для літньої гуми не потрібно мати такий глибокий протектор, як в зимових варіантах. Влітку автомобілю не доводиться долати снігові замети і постійно їздити по слизькій дорозі. Головна особливість літніх шин - це забезпечення якісного зчеплення з асфальтом, що в свою чергу викликає якісні гальмівні здатності автомобіля.

Якщо ви хочете придбати літні шини, то рекомендуємо відвідати сайт https://prokoleso.ua/shiny-v-odesse вже зараз.

Ще однією важливою відмінністю зимових і літніх шин є їх відношення до температури. Літня гума пристосована до більш високих температур, які зазвичай бувають у липні і серпні, а ось зимова гума добре переносить мороз.

При виборі гуми важливо дотримуватися рекомендацій виробників автомобіля. Як правило, вони вказують шини з якими характеристиками найкраще підходять для використання саме на цій моделі автомобіля.

Окрему увагу варто приділити розміру. На кожній шині можна знайти маркування, де вказано висоту, ширину і тип гуми. Щоб дізнатися, які шини підходять для вашого автомобіля, слід звернутися в сервісний центр, або подивитися в інструкції по експлуатації.

Важливу роль відіграє також малюнок протектора. Їх існує кілька видів. Поговоримо про них докладніше.

Шини з паралельним малюнком протектора сьогодні є найбільш поширеними. Вони можуть забезпечити якісний рух і керованість при невеликій швидкості. Їх ціна також приємно радує автовласників. Але для тих, хто любить їздити швидко вони не підійдуть.

Шини, що мають спрямований малюнок протектора, дозволяють краще керувати автомобілем. Завдяки подібному малюнку гума краще виводить воду. Саме тому, їх добре використовувати в місцевості з підвищеною вологістю, або там, де часто йде дощ.

Існують також моделі з малюнком асиметричної форми. Вони призначені для того, щоб їздити по території при різних погодних умовах. Вони забезпечують високу керованість автомобілем, особливо під час поворотів.

Також варто згадати про термін придатності шин. Навіть якщо вони не використовуються і стоять в гаражі, після п'яти років в гумі починають відбуватися процеси, які призводять до її руйнування. Краще відразу відмовитися від використання такої гуми.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь