Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Електротехнічне обладнання: яке воно буває і як класифікується?

Електротехнічне обладнання - узагальнений термін, що включає в себе велику кількість всяких пристроїв і пристосувань різного призначення і різної функціональності, які, так чи інакше, пов'язані з проведенням, накопиченням і прийомом електроенергії.

До електротехнічного устаткування відносяться: прилади, пристрої і механізми, застосування яких спрямовано на прийом, генерацію, трансформацію, розподіл, передачу та збереження енергії.

Варто зазначити, що интернет магазин электрооборудования Елта ЛТД пропонує широкий асортимент електротехнічного обладнання.

Кожна окрема людина використовує електротехнічні пристрої безпосередньо навмисно і побічно користується благом і комфортом, виробленим за допомогою даних приладів, пристроїв. Електротехнічне обладнання відіграє найважливішу роль в належному і безперервному функціонуванні будь-якого виробництва, механізованого крупного об'єкту, лабораторно-діагностичного закладу кожного галузевого сегмента промисловості.

Висока затребуваність електротехніки у всіх видах виробництва, визначає різноманіття пристроїв, які мають типову, видову класифікацію та формуються залежно від сфери застосування. До електротехнічного устаткування відноситься і розетка з проводом, і система діагностики трансформаторів. Якщо врахувати, що розетки можуть бути телефонними, мережевими, комп'ютерними та іншими, то перелічити всі одиниці електроустаткування майже неможливо.

Видова класифікація розділяє все обладнання на:

  1. Ввідно-розподільні пристрої й модульне електротехнічне обладнання: лічильники електрики, трансформатори, перетворювачі напруги, захист від напруги, пристрої релейного захисту.
  2. Електричні дроти всіх видів і кабелі.
  3. Електроустановочні вироби: розетки всіх різновидів, вимикачі, термостати, датчики руху, світлорегулятори, таймери, камери спостереження.
  4. Прилади для заземлення будівель і захисту від блискавок.
  5. Кабельні траси. Різної функціональності пристрої, які використовуються для безпечного зміцнення кабелю.

Типова класифікація представлена ​​на торгових майданчиках і для вибору приладу вона зручніша і простіша: лічильники, джерела живлення, тестери, автоматичні вимикачі, акумулятори, трансформатори; високовольтне і низьковольтне устаткування, детектори, індикатори та інше. Ці найменування - це групи товарів, які сьогодні без проблем можна придбати в інтернеті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь