Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому Голландія є світовим центром з продажу квітів?

На сьогоднішній день Нідерланди залишаються абсолютним світовим лідером з продажу квітів. Саме в цій країні щодня відбуваються мільйонні угоди з купівлі-продажу партій квітів в національних масштабах.

Голландська квіткова біржа має колосальний вплив на загальний клімат квіткового ринку. Її історія почалася ще сто років тому, тому накопичений досвід і напрацьовані зв'язки приносять стабільний дохід бізнесу.

Найбільша біржова фірма, що займається продажем квітів - Flora Holland. Вона складається з шести аукціонних центрів і об'єднує в собі тисячі робочих місць і мільйонні обороти бюджету. Придбати луковицы из Голландии ви можете за даним посиланням вже зараз.

Більшу частину асортименту цієї біржі вирощують далеко за межами Європи. Великі виробники з Європи, Азії та Африки, Південної Америки спрямовують свій урожай безпосередньо в Нідерланди, де всі сорти виставляються на галузевих біржах Flora Holland. Відбувається це з економічних міркувань, так як робоча сила в Туреччині, Польщі та Кенії у багато разів дешевша, ніж в країнах Старого Світу. Голландські квіткарі перетворилися в селекціонерів з якісним обладнанням. Вони лише надають товарний вигляд привезеним зразкам.

Центр торгівлі

Головна біржа Flora Holland нагадує кілька великих ангарів, з'єднаних між собою спеціальними наземними переходами. Найголовніший квітковий склад нагадує природний лабіринт. По всьому периметру приміщень розташовані нескінченні холодильні камери, в кожному залі знаходяться 2 технолога, які уважно стежать за зміною температур і підтримують водний баланс стебел. Після закінчення торгів, водій корпоративного електрокара завантажує товар і доставляє його на спеціальний поїзд, вагони якого заповнені викупленими партіями свіжого зрізання.

Саме знакове місце, через яке Flora Holland має приписку «біржова» - аукціонна кімната. Великі оптові компанії, які регулярно постачають гігантські партії товару в різні країни, саме тут роблять вигідні угоди. Угоди укладаються під час позначених аукціонних годин, на яких вказується лот і його діюча ціна.

Головна мета оптовиків - дочекатися падіння ціни, яка регулюється рівнем попиту. Торги тривають кілька секунд, протягом яких покупці, орієнтуючись на стартовий цінник, називають обсяг необхідної партії і бажану ціну.

Всі угоди укладаються швидко, тому квіткова біржа віддалено нагадує знаменитий Уолл-Стріт, тільки замість акцій і кольорових металів, люди скуповують і продають квіти з різних точок світу.

Сьогодні Голландія залишається «Квітковою столицею світу», однак ситуація поступово змінюється. Справа в тому, що фінансова нестабільність похитнула економіку країни: кількість посівних полів скоротилася в кілька десятків разів. Європейські плантатори не в силах змагатися, скажімо, з висококласними латиноамериканськими трояндами або хризантемами.

Для того, щоб в штучних умовах виростити троянди, якість яких нагадує їх аналог з Еквадору, плантаторам потрібні великі бюджети і потужне технічне забезпечення, так як природний європейський клімат недостатньо комфортний для вирощування більшості рослин і квітів. У теплицях Голландії більше не вирощують популярні сорти, виняток становлять лише знамениті тюльпани - візитна картка країни.

Вони є живим уособленням духу Голландії і національного колориту її жителів. Європейські квіткарі дбайливо зберігають традиції вирощування тюльпанів, тим більше, що природні кліматичні умови цієї місцевості ідеально підходять для примхливих цибулин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь