Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Діагностика турбіни двигуна

Проводити діагностику турбіни дизельного двигуна (або бензинового) необхідно не при наявності явних ознак несправностей, а регулярно, щоб запобігти дорогому ремонту.

Коли необхідна перевірка турбіни дизельного/бензинового двигуна?

  1. При покупці б/у турбіни;
  2. При падінні тяги, появі сторонніх шумів і підвищеній витраті масла - все це ознаки несправності турбокомпресора;
  3. Коли роторний вал заклинило і лопаті туго обертаються;
  4. Якщо проводиться капітальний ремонт двигуна;
  5. Якщо після комп'ютерної діагностики на СТО комп'ютер вказує на необхідність діагностики турбокомпресора. Якщо вас цікавить диагностика турбин - turbotechnic.com.ua, то даний сайт вам стане у нагоді.

Перевірка наддуву турбіни на предмет пошкоджень

Причиною великої поломки може стати найменший предмет, що потрапив в турбіну. При цьому пошкодження на крильчатці може помітити навіть неспеціаліст. В такому випадку негайно зверніться в сервісний центр для перевірки наддуву турбіни, оскільки в подальшому турбіна може повністю зруйнуватися і нашкодити мотору. Це, у свою чергу, призведе до дорогого ремонту.

Якщо ви помітили подряпини, розташовані по колу підшипників або вала, це означає, що ви використовуєте неякісне масло або не дотримуєтесь норм по заміні фільтрів.

Види діагностики турбокомпресора:

  1. Зі зняттям турбіни;
  2. Без зняття турбіни, тобто на самому автомобілі.

Розглянемо переваги і недоліки обох варіантів перевірки роботи турбіни. При демонтажі турбокомпресора можна однозначно визначити його стан. Найчастіше зовнішньої перевірки турбіни на дизелі досить, щоб виявити несправність. Визначається це по механічних пошкодженнях турбокомпресора, лопатей колеса, по слідах витоку масла і т. п. Якщо ж зовнішні перевірки не дали однозначної відповіді, то демонтовану турбіну перевіряють на спеціальному діагностичному стенді.

При перевірці тиску турбіни безпосередньо на самому автомобілі можна виявити радіальні і осьові люфти (шати), а також наявність пошкоджень ущільнювачів, колеса турбокомпресора, ступінь наддуву турбіни і т. п. Крім цього, фахівці проводять перевірку роботу турбіни, а саме роботу вакуумного, запобіжного і EGR клапанів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь