Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати ароматизатори для самогону?

У наш час ринок алкогольної продукції переповнений, і придбати по-справжньому хорошу горілку сьогодні можна навіть у сільському магазині. Однак багато людей з міркувань економії або з любові до мистецтва «чаклують» над приготуванням самогону, намагаючись за допомогою різних ароматизаторів позбавити його від смаку і запаху сивушних масел. Завдання це непросте, але вирішуване, якщо знати, як правильно вибрати ароматизатори для самогону.
Ароматизатори, які використовуються в домашньому умовах, можна розділити на дві основні групи: концентровані пищевые ароматизаторы для алкоголя і натуральні, які виготовляються безпосередньо вдома.

Концентровані ароматизатори

Концентровані ароматизатори для самогону - це суміші, які випускаються в заводських умовах (концентрати або есенції), що дозволяють шляхом дозованого їх додавання в самогон надати йому зазначений на упаковці мікс смаку і запаху. Варіантів смаку домашнього спиртного, приготовленого за допомогою ароматизаторів заводського виробництва дуже багато. Самогон за допомогою ароматичних концентратів можна облагородити смаком, наприклад, шоколаду або полуниці.

Ароматизатори для самогону натуральні

Натуральні ароматизатори робляться з висушених рослинних інгредієнтів і є відмінним матеріалом для експериментів у домашніх умовах. Ось лише кілька з таких добавок, найбільш популярних в самогоноварінні:

  1. цедра цитрусових;
  2. м'ята;
  3. зернова кава;
  4. ваніль;
  5. імбир;
  6. яблука;
  7. сухі плоди шипшини;
  8. родзинки.

Додавання будь-якого з цих натуральних ароматизаторів не тільки змінює колір і запах самогону, а й надає йому певний неперевершений смак. Так, наприклад, додавання яблук надає йому смак кальвадосу, а родзинок - присмак чачі. Єдиний мінус застосування натуральних ароматизаторів - це довгий (близько 4 тижнів) термін настоювання самогону. У разі використання есенції або концентрату цей термін становить всього 10 днів.

Якщо інших добавок під рукою немає, то завжди можна облагородити домашній алкоголь з його допомогою цукру або меду.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь