Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості будівництва бетонного басейну

Бетон, як основний матеріал щільно увійшов в будівельні роботи. Він набув широкого застосування в будівництві. У його склад входить: пісок, цемент, щебінь, вода. Для міцності і довговічності норми компонентів повинні бути строго дотримані, інакше він втратить свої властивості. Перед будівництвом басейну потрібно скласти докладний проект. Для того щоб скласти проект необхідно звернутися до інженера, який має досвід в проектуванні басейнів. Саме він допоможе скласти точний проект або доопрацювати вже наявний. Перед плануванням басейну потрібно враховувати деякі особливості, а саме: геологічні властивості ділянки під забудову, ґрунтові води на даній ділянці, непередбачений тиск води, можливість перепаду температурного режиму.

Переваги бетонного басейну, проявляються в його міцності і довговічності, моделюванні абсолютно будь-якої форми, можливості установки всіляких додаткових деталей, а також в розміщенні залізобетонної ванни басейну. Якщо вас зацікавили бетонні басейни, то рекомендуємо перейти на сайт dmv.com.ua, строим бассейны якісно і надійно - це і є основним девізом даної компанії.

При проектуванні важливо врахувати злив води, при аварійному або плановому її зливанні, правильно розрахувати розміри переливної ємності і продумати систему фільтрації. Для того щоб зробити басейн більш функціональним при проектуванні, потрібно не забути про додаткові деталі. Якщо басейн знаходиться в приміщенні, потрібно подбати про встановлення системи кондиціонування. Якщо басейн знаходиться на вулиці, важливо продумати місце під його будівництво, оскільки на нього можуть чинити тиск споруди, які знаходяться поруч. При можливому осипання ґрунту в котловані, знадобляться додаткові металеві щити і палі. Якщо ж басейн запланований всередині приміщення, то котлован потрібно копати не нижче рівня фундаменту споруди. Додатковим дренажним матеріалом, в основі басейну можуть служити пісок і гравій, це поліпшить міцність конструкції басейну.

Для зміцнення опалубки басейну, в неї укладають арматуру. Заливати бетоном каркас басейну слід безперервно, щоб уникнути тріщин в подальшому. Бетонну суміш в каркасі басейну слід ущільнювати вібраторами, для надання більшої міцності.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь