Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати фунгіциди?

Рослинам, як і людям, властиво хворіти. Останнім часом багато фермерів стикаються зі зростанням вірусних, грибкових і бактеріальних захворювань рослин.

Бактеріальні та вірусні захворювання, на жаль, практично не піддаються лікуванню. В інших випадках вам допоможуть фунгіциди, які можна придбати у спеціалізованому магазині.

Фунгіциди, як і всі засоби захисту, діляться на групи. Наприклад, є контактні і системні фунгіциди. Контактні запобігають зараженню, але не лікують вже заражені рослини.

Їх застосовують для профілактики. Системні поширюються не тільки на поверхні рослин, вони проникають в тканини і борються з хворобою зсередини.

Бувають біологічні та неорганічні фунгіциди. Неорганічні - суміш хімічних речовин. Найчастіше їх застосовують в промислових масштабах. Біологічні складаються з продуктів життєдіяльності живих організмів. Вони відмінно підходять для застосування в умовах дачної ділянки.

Також фунгіциди розрізняються за типом дії. Бувають превентивні та лікувальні фунгіциди. Превентивні використовують для профілактики, ще до появи перших симптомів зараження.

Лікувальні фунгіциди наносять на вже заражені рослини. Вони пригнічують репродуктивні органи грибка, не даючи йому розмножуватися і поширюватися по ділянці.

Не дивлячись на те, що фунгіциди в Україні використовуються вже дуже давно, багато фермерів не знають, як ними користуватися і як їх вибирати. Якихось універсальних порад ви не знайдете, але є основний звід правил, слідуючи якому ви обов'язково зробите правильний вибір, а за дополнительной информацией рекомендуємо звернутися за даним посиланням.

Почнемо з того, що при роботі з фунгіцидами потрібно дотримуватися техніки безпеки. При розподілі суміші на ділянці, використовуйте респіратор і гумові рукавички. Це запобігатиме потраплянню частинок речовини на шкіру.

Не використовуйте несправне устаткування, при необхідності купіть сучасний обприскувач. Так ви зможете рівномірно нанести розчин по всій ділянці.

Рослини потрібно обробляти в похмуру погоду. Культури, які йдуть в їжу, не можна обробляти під час цвітіння. Обробляти рослини потрібно тільки свіжоприготовленим розчином.

Це основні правила, які допоможуть при роботі з фунгіцидами. Вибір препарату залежить тільки від вас.

Якщо ви хочете придбати засоби захисту в інтернет-магазині, то обов'язково проконсультуйтеся з продавцем. Будьте уважні, при покупці того або іншого засобу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь