Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Роботи з реставрації фасадів

Роботи по реставрації фасаду - це складна комплексна робота по відновленню зруйнованих елементів будівлі або його художня обробка з метою надання сучасного і естетичного вигляду.

Зовнішньому оформленню будівлі завжди приділялася пильна увага архітекторів. Адже від дизайну фасаду залежить вигляд міста в цілому, загальне сприйняття будівлі і навіть рівень комфорту його експлуатації.

Але недостатньо просто розробити ефектне дизайнерське рішення і втілити його в життя - фасад будівлі потрібно постійно підтримувати в належному стані. І, якщо на початковому етапі експлуатації буває досить вкладати кошти тільки в косметичні оновлення, то поступово внаслідок загального зносу і впливу навколишнього середовища, презентабельний вигляд фасаду втрачається і потрібні работы по реставрации фасада.

По суті, цей процес аналогічний капітального ремонту. У процесі реставрації зношені оздоблювальні матеріали замінюють на сучасні, що відрізняються привабливим зовнішнім виглядом, високим рівнем міцності і довговічності.

Як і будь-яка інша технологія, реставрація має і свої переваги, і недоліки. Серед останніх можна не відзначити високу вартість, складність виконуваних робіт, а також необхідність оформляти велику кількість дозвільної документації (особливо якщо мова йде про будівлю, що має історичне значення).

Переваги ж визначаються суттю реставрації. Вони дозволяють відновити і навіть поліпшити зовнішній вигляд, продовжити термін його служби і підвищити безпеку експлуатації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь