Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості відкачування вигрібних ям

Як відомо, вигрібні ями застосовуються на заміських ділянках. Вони є простими в плані облаштування і не вимагають багато витрат. Але є і негативна сторона, яка полягає в тому, що вони дуже швидко наповнюються. Що стосується відкачування вигрібних ям, то це непросте завдання, тому варто добре подумати, чи станете виконувати подібну роботу самостійно, або довірите її досвідченим фахівцям.

Способи відкачування вигрібних ям https://trubolub.com.ua/uslugi/vykachka-yam/. Що потрібно знати?

1. Що стосується ручного способу відкачування, то для реалізації цієї мети потрібне відро, мотузка, лопата, яка і дозволить зібрати з дна весь осад у вигляді мулу. Крім того, в обов'язковому порядку доведеться надіти і гумові рукавички, гумові чоботи, що потрібно взяти до уваги. Як ви самі розумієте, цей процес не можна назвати приємним, але знайте, що досягти бажаного ефекту можна в тому випадку, якщо виконується очищення вигрібної ями, яка має маленький розмір. Так що, немає ніякої необхідності запрошувати для цього асенізаторську машину. Говорячи про стоки, то вони зливаються або в бочку, або в будь-яку іншу герметичну ємність, ніяких обмежень не існує. Як тільки це буде зроблено, бочку необхідно вивести на власній машині, або ж, зробити замовлення іншого транспорту. Це пояснюється тим, що наповнений резервуар однозначно матиме більшу вагу.

2. Якщо відкачування вигрібної ями стане здійснюватися за допомогою насосів, то цей варіант прийнято вважати найбільш сучасним. Вони і виготовляються спеціально для таких цілей. Сьогодні у продажу подібні насоси представлені досить широко, а значить, проблем з вибором бути не повинно. Наприклад, якщо це погружний насос, то його прийнято встановлювати у вигрібній ямі. Не варто забувати, що їх потрібно один раз в три місяці витягувати назовні, тим самим промиваючи напором води. Є і напівзаглибні моделі, їх зазвичай виготовляють з тих матеріалів, які не піддаються корозії.

У разі, якщо ці способи відкачування вигрібної ями вам не підходять, завжди можна скористатися послугами асенізаційної машини. Адже це не тільки простий, але ще і ефективний метод відкачування, хоча і є найдорожчим.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь