Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пінополіуретан чи пінополістирол, який утеплювач обрати від компанії Будсервис?

Коли питання утеплювати або НЕ утеплювати будинок вирішено, вибір встає за матеріалом. Різноманіття матеріалів дозволяє замовнику підібрати собі матеріал, так би мовити, "по душі".

Але ми в даній статті спробуємо визначити плюси і мінуси двох щодо не дорогих і простих в монтажі матеріалів - пінополістирол і пінополіуретан.

Два цих утеплювача є підвидами пінопласту. В компанії Будсервіс на сайті www.budservic.com.ua ви можете замовити не тільки утеплювачі, а й інші будівельні матеріали.

Кожен з матеріалів має свої позитивнимі та негативнимі якості.

Пінополістирол

Даний вид утеплювача застосовується вже досить довго, пінопласт використовували при будівництві ще в СРСР, його брат спінений або екструдований пінополістирол, сьогодні застосовується активніше. Завдяки своїй більшій щільності, в порівнянні з пінопластом, він володіє підвищеними показниками теплоеффектівності, міцності і довговічності і більш низьким коефіцієнтом водопоглинання.

Звичайний пінопласт програє екструдованого практично по всі пунктам, за винятком, напевно ціни. (Термін служби 10-15 років, водопоглинання).

Якщо вибирати серед цих двох видів, то звичайно вибір буде - екструдований пінополістирол. Пінополістирол також має свої негативні сторони. Ультрафіолет - надає руйнівний вплив на матеріал, при використанні пінополістиролу необхідно добре захищати матеріал від впливу сонячних променів.

Матеріал не любить високих температур - вже при 60С матеріал починає руйнуватися, тому не рекомендується використовувати матеріал як утеплювач для покрівлі, особливо в місцевостях де температура повітря влітку піднімається вище 30С, дах в таку спеку може прогрітися до 100С і вище.

Також матеріал -є пожежонебезпечним, горіння відбувається з виділенням небезпечних речовин.

Важливо! Використання пінополістиролу всередині приміщення, може привести до скупчення конденсату між стіною і утеплювачем, і як результат поразки грибком і цвіллю.

Пінополіуретан

Розглянемо варіант напилюваного пінополіуретану, як найбільш підходящий для утеплення будинку.

Використання технології напилення, виключає утворення "містків холоду".

Ще однією важливою відмітною особливістю від інших видів утеплювача, є те, що для пінополіуретану не потрібно пароізоляція.

Показник водопоглинання майже в 15 разів менше, ніж у звичного нам пінопласту.

До плюсів можна також додати: вологостійкість, температуру експлуатації до + 110С, більш високий термін експлуатації до 30 років, які не мінливу структуру і форму, на протязі всього терміну служби, стійкість до грибків і плісняви, відмінні звукоізоляційні характеристики.

Пінополіуретан дозволений до застосування навіть на продовольчих базах.

Основними недоліками даного матеріалу на сьогодні є вартість і нестійкість до ультрафіолету.

Як видно ідеального матеріалу немає, який матеріал вибрати вирішувати Вам.

Зважте за і проти, визначте місце використання, свої фінансові можливості, після чого визначитеся з вибором. І пам'ятайте недоліки або мінуси того чи іншого матеріалу, це не протипоказання для застосування.

Іноді більш дороге сьогодні, зможе заощадити кошти в майбутньому.

Удачі на будівництві ...



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь