Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як виготовляються підвіконня з натурального каменю?

Підвіконня з натурального матеріалу - один з найбільш затребуваних товарів, створюваних на базі натуральних матеріалів. Плюс в тому, що такий декоративний елемент може прослужити не один десяток років, з легкістю доповнить абсолютно будь-який інтер'єр. Переваги підвіконь з мармуру і граніту також в тому, що вони прекрасно витримують вагу предметів, що використовуються в домашньому побуті. Восени або взимку цей елемент зможе перешкоджати виходу теплого повітря з приміщення назовні. А подоконники из сланца не схильні до впливу агресивних середовищ, таких як кислоти.

Як виготовляються підвіконня з натурального каменю?
Всі кроки створення підвіконь з натуральних матеріалів схожі з кроками створення стільниць. Є деякі відмінності, які ми розглянемо нижче.

Спочатку перед тим, як приступити до виготовлення плити для підвіконня, необхідно виконати виміри. Визначається, якої форми буде створюватися елемент, які характеристики матиме підсумкове покриття. Виконуючи виміри, пам'ятайте, що підвіконня мінімум на 1 см буде входити під віконний профіль. Розраховуючи довжину, відзначимо, що її потрібно вимірювати по внутрішньому краю отвору. Також враховуються місця фіксації підвіконня в бічних укосах.

Визначаючи ширину моделі, враховуйте наступні аспекти:

  1. Виріб не повинен бути глибше, ніж 15 см від площини стіни.
  2. Розгляньте розмір тієї частини підвіконня, що виступає над внутрішнім краєм стіни.
  3. Мінімум 10 см має бути відстань від плити підвіконня до батареї або іншого елемента опалення.
  4. Розгляньте, наскільки заходить кам'яна плита під нижній профіль віконної коробки.
  5. Говорячи про конструкцію складної форми, відзначимо, що далеко не кожен зможе виконати коректні виміри.

Другий крок створення підвіконня - робота над ескізом. Відштовхуючись від креслень, можна виконувати розмітку, розкроювання на слябів. Для цього використовується рулетка, олівець, лінійка, погружная пила. При використанні останній буде вирізана необхідної частини заготовки.

Третій етап передбачає проточку під кромку. Тут використовується фреза під назвою «вертоліт». Проточка створюється в чверть, за рахунок чого зберігається однаковий зовнішній вигляд торцевої лицьовій частині підвіконня. Всі складові елементи для підвіконня з натурального матеріалу буде створено з решти елементів профілю. Для того, щоб створити саму кромку, орієнтуючись на якісний розкрій, необхідно використовувати форматно-розкрійний верстат.

Четвертий етап - це проклейка коронки в чверті. Для роботи використовується спеціальний клей. Дуже важливо, щоб за кольором він був схожим з кольором майбутнього підвіконня. Коли клей застиг, необхідно прибрати його надлишки. Застосовується для цієї мети шліфувальна машинка. Альтернативою виступить фреза з нижнім підшипником. На фінальному етапі підвіконня ретельно відполірувати по своїй поверхні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь