Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види скотчу

Скотч - універсальний матеріал. Його використовують для упаковки різних товарів, в будівництві, побуті та інших сферах життя. Основа скотча - поліпропілен, поліетилен або щільна тканина. Матеріал для майбутньої клейкої стрічки підбирається виходячи з її призначення і виду.

Технічний скотч
Сфера використання - ремонт труб, ізоляція проводки, гідро- і пароізоляція. У рідкісних випадках такий скотч застосовується в упаковці різних вантажів.

Клейка стрічка технічного призначення об'єднала в собі 3 підвиди:

  1. Армований скотч. Складається з декількох шарів. Основний шар виготовлений з полівінілхлориду, армованого тканинними волокнами або склонитками. Верхній шар - поліетиленовий, нижній - клейовий. Армований скотч влагостоек, витримує ударні навантаження. Застосовується для фіксації важких вантажів, в сантехніці, для герметизації ділянок, що піддаються впливу пари і вологи.
  2. Двосторонній скотч. Виготовляється з паперової, тканинної, поліетиленової, поліпропіленової основою і без неї. Двосторонній скотч без основи створює менш міцне з'єднання, ніж клейка стрічка з основою. Застосування - монтажні і ремонтні роботи, ремонт тари, упаковка товарів. Придбати його, а також інші види скотчу, можна тут: http://www.business-partner.com.ua/uk/.
  3. Металізований і алюмінієвий скотч. Складається з поліпропіленової основи з металевим напиленням (металізований скотч), основи з алюмінієвої фольги (алюмінієвий скотч) і клейового шару. Використовується при температурі не вище + 80 ° С для герметизації швів на металі, відновлення металевих конструкцій.
    Технічні скотчи виготовляються на замовлення. Розміри клейких стрічок обмежуються макетом замовника.

Морозостійкий скотч
Там, де звичайний скотч не клеїться, використовують морозостійкі клейку стрічку. Вона приклеюється навіть при температурі до -150 ° С. Морозостійкий скотч виготовляється з каучуку, стійкого до низьких температур. Стрічка використовується для упаковки замороженого вантажу і продуктів харчування. Вона міцно зчіплюється практично з будь-якою поверхнею.

Канцелярський скотч
Основа всім знайомої клейкої стрічки - поліпропілен. Виготовляється з полотен, товщина яких становить 25 мкм. Товщина готового скотча разом з клейовою основою не перевищує 40 мкм.

Клейка стрічка цього виду не розрахована на великі навантаження. Її використовують для склеювання паперу і картону.

Пакувальний скотч
Призначений для формування міцної упаковки. Товщина пакувального скотча разом з клейовим шаром - від 40 до 54 мкм, товщина самої основи - від 12 до 75 мм. Чим вище товщина, тим міцніше клейка стрічка.

Пакувальний скотч випускається двох видів: кольоровий і прозорий. За бажанням замовника на клейкою стрічці друкується логотип компанії. Тоді вона перетворюється в скотч з логотипом.

Пломбувальний скотч
Клейка стрічка контролю використовується при упаковці товару на лінії виробництва, щоб попередити несанкціоноване розкриття, а також для пересилання важливих листів і посилок. Складається з 3 шарів: клейового, нижнього контрольного і верхнього прозорого або кольорового. На контрольному шарі друкується текст «Розкрито» або будь-який інший, що означає, що товар вже був кимось відкритий.

Якщо спробувати розкрити упаковку, проклеєну пломбувальних скотчем, то в руках залишиться верхній шар стрічки, а нижній виявиться недоторканим.

Малярський скотч
Друга назва стрічки - креп. Для виготовлення основи малярного скотча використовується папір. Призначення паперової клейкої стрічки - захист поверхонь від контакту з фарбою, клеєм, пилом під час ремонтних і будівельних робіт. Іноді малярський скотч використовують в утепленні віконних рам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь