Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як самому перевірити рульову рейку

Стук в рульовій рейці діагностується найважче. Якщо сайлентблок порвався, то його видно, якщо стабілізатор став люфтіть у втулках, то його теж можна побачити візуально або помацати руками. З рейкою все трохи складніше, тому що в ній може стукати відразу кілька елементів, а може якийсь окремий.

Діагностика стуку рульової рейки

Відразу скажу, що для цього потрібен помічник, самому зробити це нереально, яким би крутим ви не були. Якщо підвіска спереду многоричажка то її обов'язково треба розвантажити, тобто домкрати сторону треба безпосередньо в нижній важіль.

Проводити перевірку рульової рейки на автомобілі бажано на ямі, але можна і на землі, просто буде складніше. Так ось, піднімаємо одне переднє колесо машини. Ключ обов'язково в замку запалювання, щоб кермо не застебнувся. Один хитає колесо в горизонтальній напрямку, а другий в цей час продавлює пальцем пильовик рульової тяги в тому місці, де вал входить в корпус рульової рейки. Придбати рульові рейкі на інші комплектуючі можна за посиланням: https://nasosy-reyki.com.ua/tovary/komplektuyushchiye/

У цьому місці треба продавити пильовик, щоб намацати це з'єднання. Якщо буде люфт, то для початку треба поміняти тягу, а потім вже дивитися, стук може пройти.
Далі пильовик треба протиснути так, щоб затиснути "кулька" рульової тяги. Якщо тяга розбита, то пальцем відчується хід.

Ремонт рульової рейки

Багато хто чомусь бояться автомобілів з електропідсилювачем. Насправді, це не так страшно. Аргументом проти є ймовірність "Глюка" блоку управління кермом. Це логічно, але таке трапляється вкрай рідко. А ось в плані ремонту "електрорейка", найчастіше, обходиться значно дешевше. Чи не підкажу по іншим маркам, але та ж Тойота в цьому варіанті проста, як велосипед. Знімається простіше простого (немає гідравліки від насоса), не потрібна нова рідина в ГУР, в самій рейці немає клапанів, сальників і іншої нечисті. Потім вона розбирається, в ній змінюється опорна втулка, і все проходить.

Само собою це стосується випадку, якщо стук з'являється на протилежній від керма стороні. Якщо стукіт з боку керма, то тут має, місце бути вироблення пари рейка / вал (не знаю, як вона правильно називається).

Якщо ж буде потрібно ремонт "гідравлічної" рульової рейки, то доведеться міняти сальники, клапана, ущільнювачі та інше. Це вийде дорожче.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


4 thoughts on “Як самому перевірити рульову рейку

  1. BIZZIman

    Вот и я столкнулся с неисправностью рулевой рейки. Все же буду пробовать сам проводить ее замену. Вот только интересно узнать, а где можно найти сайлентблок Infiniti по выгодной цене?

    1. Тоша Замаевский

      Скорее всего, вам будет проще найти интернет-магазины или специализированные электронные каталоги онлайн с удобным интерфейсом, по которым без проблем можно подобрать все необходимое для своего авто, в том числе, и сайлентблок Infiniti, который можете посмотреть вот тут https://japan-cars.com.ua/zapchasti/sajlentbloki_vtulki/infiniti/

  2. Тютчевский

    Ремонт рулевой рейки нужно однозначно проводить на СТО. Это намного проще и быстрее. Поскольку я вообще не люблю возиться с ремонтом авто.

    1. Назар

      Видите, тут уже каждому свое. Мне наоборот лучше купить подешевле да и самостоятельно заменить или в крайнем случае произвести ремонт. А вот в автомастерских услуги нынче дорогие.

Залишити відповідь