Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати правильний ломбард і продати золото вигідно?

Трапляються ситуації, коли гроші терміново необхідні і єдиний вихід - продати або закласти наявне в будинку майно. Цей варіант не вимагає від вас ніяких документів, крім паспорта. Ломбард працює з фізичною особою і вся відповідальність за право власності на продавану річ лежить на клієнті.

Перш ніж звертатися в ломбард, прийміть рішення - продавати або закладати. Застава передбачає, що через певний час ви повернетеся за своєю річчю, заплатите відсотки і повернете взяту суму. Річ залишиться у вас, ви лише ставите її в ломбард на якийсь термін. Якщо в призначену дату ви все ще не можете повернути суму, можна продовжити заставу, заплативши відсотки.

У тих випадках, якщо річ вам дорога, і ви впевнені, що повернете суму, застава виправдана. Якщо ж є сумніви, то краще шукати компанію, яка спеціалізується на скупці золота, щоб продати коштовності і виручити велику суму.

Чому продаж вигідніше, ніж заставу?

По-перше, ви просто продаєте річ, отримуючи на руки суму, вільну від зобов'язань. Вам не доведеться виплачувати відсотки, шукати гроші для викупу.
По-друге, якщо знайти «правильний» ломбард, наприклад, ломбард Каменная Горка,  то продати золото можна за вигідною ціною.

Що значить «правильний» ломбард?

Частина ломбардів (зазвичай це ті, які розташовані в великих торгових центрах, розміщують рекламу і активно просувають свої послуги) скуповують золото на лом, їх цікавить чиста вага золота і його проба. Камені і ювелірна цінність вироби не мають значення, так як викуплені коштовності відправляються в переробку на заводи або в приватні майстерні.

Інші ломбарди звертають увагу на бренд вироби, наявність дорогоцінних каменів, зовнішній вигляд прикраси. В такому закладі скуповують діаманти, золото, срібло і інші коштовності для подальшого перепродажу. Тому і цінуються камені, ограновування, фірма-виробник, відсутність подряпин і пошкоджень.

Ювелірні вироби наводяться належний товарний вигляд, оцінюються, забезпечуються документами, що підтверджують пробу металу і коштовність каменю, а потім виставляються на продаж.

Багато любителів коштовностей знають і постійно відвідують ломбарди, адже там можна знайти рідкісні речі, які не купиш в магазині. Щось вже давно знято з виробництва, щось зроблено на замовлення і зовсім не має аналогів.

Іноді в ломбарді можна купити прикрасу від відомого бренду за недорогою ціною. Кільце від Tiffany в фірмовому магазині буде коштувати дуже дорого, в звичайному ломбарді його куплять за вагою золота, тобто, практично за копійки, а в ломбарді, який цінує бренди, за нього дадуть хорошу суму.

Не поспішайте нести речі в скупку, пошукайте відповідний ломбард і виручите за коштовності гідні гроші.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь