Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

15 цікавих фактів про стриптиз, які вас сильно здивують

Стриптиз - один з найпалкіших танців, який так подобається чоловікам. Але більшість людей все ж відносяться до нього, як до чогось вульгарного і непристойного, і нерідко ставлять знак рівності між танцівницями і повіями. Ми вирішили розвіяти стереотипи про стриптиз і поділитися 15 цікавими фактами з життя робітниць нічних клубів. Впевнені, що багато з них вас сильно здивують.

1. Стриптиз - не основна діяльність танцівниць

За статистикою, більше половини всіх танцівниць, особливо в Америці і Європі, поєднують стриптиз зі своєю основною роботою. Крім того, ці дівчата паралельно навчаються в університетах і саме так заробляють собі на освіту.

У Британії кожна четверта танцівниця або закінчила вищий навчальний заклад, або продовжує в ньому вчитися.

2. Стриптиз і американці

Жителі США, як ніхто інший, люблять цей вид танцю. Саме тому стриптиз-клуби американці відвідують навіть частіше, ніж театри, музеї і кіно.

3. Стриптиз, як хобі

Для багатьох танцівниць стриптиз в Джентльмен клуб - щось більше, ніж джерело додаткового доходу. Провівши пару вечорів перед натовпом глядачів, дівчата отримують заряд адреналіну і відпочивають від своєї нудної, але потрібної роботи.

У звичайному житті стриптизерка цілком може виявитися шкільною вчителькою або бухгалтером на підприємстві.

4. Стриптиз продовжує життя

Німецький вчений Карен Везербі протягом декількох років спостерігав за двома групами чоловіків. Представники першої групи регулярно відвідували стриптиз-бари, інші ж, навпаки, ніколи в них не були. Дослідження показали, що у чоловіків, які любили іноді відвідати пікантний клуб, було набагато менше проблем зі здоров'ям.

5. Стриптиз і відносини з клієнтами

Статистика показує, що одна з п'яти танцівниць не обмежується одними лише виступами на сцені і пізніше продовжує спілкування з клієнтом в більш інтимній обстановці. Що стосується чоловіків, що працюють в цій сфері, то тут показники набагато вищі - кожен третій з чотирьох хлопців-стриптизерів не проти заробити додаткові гроші, провівши вечір з клієнткою.

6. Стріпи - зручне взуття

Дивлячись на ці величезні підбори, дивуєш, як взагалі дівчатам вдається на них пересуватися. Але самі танцівниці стверджують, що це дуже легко. А все завдяки зручному скосу платформи. Чим вона вища, тим граціознішими виходять руху при танці, діляться досвідом працівниці цієї сфери.

7. Пілон - основний інструмент роботи

Танець на пілоні з'явився в нічних клубах в 20 столітті і дуже швидко припав до смаку відвідувачам цих закладів. До цього пілон використовувався циркачами та просто був інструментом для підтримки форми. Всупереч поширеній думці, танець на пілоні вимагає великих зусиль і хорошої фізичної підготовки.

Зараз з його допомогою виконують не тільки стриптиз, але і pole dance. В цьому напрямку мистецтва дівчата і хлопці не роздягаються, а просто демонструють на пілоні різні танцювальні елементи.

8. Професійне свято

Мало хто знає, але 9 лютого стриптизерки усього світу відзначають своє професійне свято. Його започаткувала в далекому 1893-му році танцівниця «Мулен Руж» на ім'я Мона. Під час виступу дівчина зняла з себе одяг, чим викликала обурення у більшості присутніх глядачів. За непристойну поведінку їй виписали штраф на 100 франків, що на той час вважалося досить великою сумою.

9. Найвідоміший і найбільший стриптиз-клуби

У 1889 році підприємці Жозеф лері і Шарль Зідлер на свій страх і ризик придбали старий, напівзруйнований танцювальний зал «Біла королева», який, до того ж, розташовувався в неблагополучному паризькому районі Пігаль. Менше ніж за рік чоловіки повністю відреставрували приміщення і перетворили його в нині відоме в усьому світі кабаре «Мулен Руж».

Саме в цьому закладі зародилася сучасна форма танцю канкан, а пізніше і сам стриптиз. Як вже говорилося вище, першим його станцювала смілива жінка на ім'я Мона. І хоч багато хто поставився до її вчинку негативно, чутки про це дуже швидко поширилися по місту, а пізніше і по всій країні, поклавши початок новому напрямку мистецтва.

Що стосується самого великого стриптиз-клубу, ним є не менш відомий «Сапфір», який знаходиться в Лас-Вегаса. Число танцівниць, які працюють в цьому закладі, перевищило 400 осіб.

10. Віковий ценз стриптизерок

Середній вік стриптизерок - 24 роки, хоча в клубах можна зустріти і танцівниць, яким далеко за 30. Головне для роботи в цій сфері зовсім не цифри в паспорті, а зовнішність, харизма і пластика співробітниці.

Або співробітника, адже чоловіки теж бувають стриптизерами, хоч і набагато рідше. За статистикою, з десяти працівників стриптиз-клубу - дев'ять це дівчата.

11. Найдорожчий стриптиз за всю історію його існування

Працівники стриптиз-клубів рідко скаржаться на відсутність грошей. Деякі танцівниці можуть заробляти до 100 000 євро в рік.

Однак найдорожчим вважається танець, виконаний Демі Мур у фільмі 1996-го року. За свій «Стриптиз» актриса отримала гонорар в розмірі 12 мільйонів доларів. Варто відзначити, що сама картина не викликала захоплення у глядачів - відразу після прем'єри вона отримала шість «Золотих малин», а 2000 року ще одну «малину» в категорії «Найгірший фільм десятиліття».

12. Стриптиз і шлюб

Багато хто думає, що стриптиз і шлюб - це несумісні речі, і вони абсолютно праві. Який чоловік погодиться терпіти сотні хтивих поглядів на голому тілі своєї дружини?

За статистикою, тільки одна з 10 танцівниць перебуває в офіційних стосунках. Нерідкісними є випадки, коли жінки приховували від партнерів місце своєї роботи, проте, як відомо, все таємне рано чи пізно стає явним.

13. Країни і стриптиз-клуби

Найбільше стриптиз-клубів в Голландії. В одному тільки Амстердамі можна знайти понад двісті таких закладів. Найцікавіше, що тут є місця абсолютно «на будь-який смак» - в деяких виступають повні жінки, в інших - карлики, в третіх - жінки у віці... Можливо, саме така орієнтація на цільового споживача допомагає стриптиз-клубам справлятися з конкуренцією.

У Німеччині великою популярністю користуються заклади з так званим «анти-стриптизом». У них жінки не роздягаються, а навпаки - одягаються. Все це супроводжується ненав'язливими рухами під музику.

А ось в Ісландії, починаючи з 2010-го року, стриптиз взагалі вважається незаконним. Тому любителям цього танцю, які вирішили відвідати країну, буде дуже складно знайти собі розвагу на вечір.

14. Стриптиз і зовнішність танцівниць

Не дивно, що працівниці цієї сфери велику увагу приділяють своїй зовнішності, адже саме вона є їх ключем до багатства. У США навіть держава зрозуміла, наскільки для танцівниць важливий їх зовнішній вигляд, тому позбавила їх від необхідності платити прибутковий податок за операцію по збільшенню грудей. Це необхідність і експлуатаційні витрати, впевнені американці. В якійсь мірі, так і є.

15. Стриптиз і похорони

У Китаї існує дуже дивна традиція - запрошувати на похорон стриптизерок. Робиться це для залучення відвідувачів. Китайці вірять, що чим більше людей будуть присутні на похоронах, тим вдаліше складеться доля небіжчика в потойбічному світі.

Виникла ця традиція ще дуже давно в середовищі місцевих гангстерів, але незабаром була підхоплена простим населенням. Офіційно похоронний стриптиз заборонили в 80-х роках, однак, незважаючи на це, подібна практика до цих пір користується великим попитом. У 2015-му році випадок похоронного стриптизу був зафіксований і в Тайвані. Там жінка запросила двох танцівниць на похорон чоловіка, щоб зробити його відхід у інший світ дійсно незабутнім.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь