Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пристрій і принцип роботи POS-терміналу Sunmi D1

POS-термінали - це універсальні прилади для безготівкової оплати. Вони допомагають автоматизувати торговельні системи, платити за товари. Платити стає значно простіше. Будь-який власник банківської карти може розплатитися в кафе, ресторані, магазині простим взаємодією з терміналом.

Вибираєте POS-термінал для бізнесу? Відштовхуйтеся від тих завдань, які вирішує пристрій. Враховуйте при цьому напрямок бізнесу, формат торгівлі і супутні завдання.

Як працює POS-термінал?

Термінал для оплати банківською картою обробляє дані з карт покупців. Це головна ланка при перерахуванні коштів за товар або послугу від клієнта продавцю. Які банківські карти приймає POS-термінал?

Нові моделі працюють з будь-якими картами і знімають дані:

  1. через магнітну смугу;
  2. вбудованим чіпом;
  3. безконтактним способом (NFC).

Незважаючи на однаковий принцип роботи POS-терміналу, моделі можуть значно відрізнятися. Різниця в характеристиках, функціях, комплектації обладнання. Наприклад, відрізняється швидкість обробки і час транзакції. продолжение на странице про POS-терминал Sunmi T1.

Необхідно детально вивчити параметри обладнання. Наприклад, важливо розуміти що потрібно робити, якщо термінал видає відмову при оплаті картою. Треба розуміти з чим це пов'язано: перебої в мережі, або недостатньо коштів на рахунку покупця.

Види POS-терміналів

Не поспішайте купувати найдешевший або дорогий POS-термінал, не розібравшись в його особливостях. По застосуванню вони діляться на:

Стаціонарний. Використовується для роботи в приміщенні. Зазвичай встановлюються на касах і безпосередньо підключаються до мережі. Оснащуються великим дисплеєм і не перекладаються з місця на місце. Оплату через них проводить касир, забираючи картку у покупця, а введення PIN-коду або оплата через NFC зі смартфона проводиться через підключену до терміналу переносну периферію. При хорошому організації робочого місця касира, можна розмістити термінал так, щоб з ним було зручно працювати як покупцеві, так і продавцеві.

Мобільний. Особливості мобільного POS-терміналу складаються в тому, що в ньому встановлений хороший акумулятор, а підключається він до каналу зв'язку з банком через SIM-карту GSM. Він може працювати автономно більше доби, тому активно використовуються серед таксистів і кур'єрів, при торгівлі на виїзді.

POS-термінал використовується в системі еквайрингу банку. Не плутайте звичайний з інтернет-еквайрингом.

Такі системи для дистанційної оплати використовуються сайтами та інтернет-магазинами для покупок в інтернеті. Простіше кажучи, інтернет-еквайринг - це програма, яка впроваджується в конкретний сайт, на якому покупець бачить товар, і відразу ж може за нього заплатити, не отримавши його на руки. Людина оформляє замовлення і оплачує товар, послугу банківською картою. Після введення інформації: номер карти, термін дії та спеціальний код, оплата проводиться, гроші знімаються з особистого рахунку покупця і доходять до корпоративного рахунку продавця.

POS-термінал Sunmi D1 володіє найбільшим екраном в лінійки Sunmi. Чудовий дизайн, прекрасно підібрані матеріали зрадять вашому закладу або магазину додатковий статус і престиж.

Ви і ваш заклад отримує надійне рішення, на одній з найбільш затребуваних і гнучких операційних систем. Різні варіанти використання в бізнесі. Найкраще співвідношення ціни і якості зарекомендують себе в найкоротші терміни після початку використання в своєму бізнесі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь